27 / 04 / 2024

Erdemli Kız Kalesi Mart'tan itibaren açılıyor!

Erdemli Kız Kalesi Mart'tan itibaren açılıyor!

UNESCO'nun Dünya Mirasları Geçici Listesi'ne giren Kız Kalesi, Mart'tan itibaren ziyarete açılacak. Kalenin çevre düzenlemesini de Kültür Bakanlığı yapıyor. Tarihi mirasın korunmasına yönelik yeni güvenlik sistemleri devreye girecek.



HELENİSTİK dönemde 'Korykos' ve 'Klikya' olarak andan ve tarihi milattan önce 4'üncü yüzyda dayanan Erdemli Kız Kalesi Antik Kenti, mart ayından itibaren ziyaret edilebilecek. Mersin'in Erdemli İlçesindeki tarihi Kızkalesi (Deniz Kalesi) UNESCO'nun Dünya Mirasları Geçici Listesi'ne alınmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, sahile 500 metre mesafedeki bir ada üzerinde bulunan Kız Kalesinin güçlendirilmesi ve çevre düzenlemesi için başlattığı çalışmaları tamamlama aşamasına geldi. Turizm sezonuyla birlikte yerli ve yabancı turistlere açılacak olan Kız Kalesi ve antik kentin diğer yapıları, özel bir sistemle aydınlatılacak. 


İSKELESİ DE GÜÇLENDİRİLECEK 

Kentin kurulduğu Helenistik dönemde kıyı şeridiyle bağlantısı bulunduğu biliniyor. Antik kentin günümüze ulaşan yapılarını, tarihi dokuyu koruyarak güçlendiren Kültür Bakanlığı, ada üzerindeki kale ile sahil şeridi arasında bağlantıyı sağlayan iskeleyi de güçlendirecek. Ziyaretçiler bu iskeleyi kullanarak Kız Kalesi'ne ulaşabilecekler. 


Akşam


Geri Dön