26 / 04 / 2024

Erdemli su temin sistemi rehabilitasyon projesi başlıyor!

Erdemli su temin sistemi rehabilitasyon projesi başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile başlatılan “ Erdemli Su Temin Sisteminin Rehabilitasyonu ve Deniz Deşarjı Yapım İşi ” başlangıç toplantısı düzenlenecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla başlatılan “Erdemli Su Temin Sisteminin Rehabilitasyonu ve Deniz Deşarjı Yapım İşi ” başlangıç toplantısı düzenlenecek.


Avrupa Birliği fonları ve ulusal kaynaklar vasıtasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı planlanan ve yaklaşık 130.000 kişiye hizmet edecek olan “Erdemli Su Temin Sisteminin Rehabilitasyonu ve Deniz Deşarjı Yapım İşi”nin başlangıç toplantısı 29 Ocak 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksızın ve teknik ekibin katılımıyla yapılacak. Başlangıç toplantısına eş finansman sağlayan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilisi de iştirak edecek.


Yapım işinin tamamlanmasıyla hem Erdemli’deki içme suyu temin sistemi iyileştirilecek hem de Akdeniz’deki kirlilik yükü düşürülerek Erdemli halkına Avrupa Birliği standartlarında su ve atıksu yönetimi hizmetleri sağlanacak. Bu sayede halk sağlığını tehdit eden unsurlar asgari düzeye indirilmiş olacak.


Finansman Avrupa Birliğinden.


Toplam 6.613.892,07 Avro tutarında yatırım yapılan iş için % 82 oranında Avrupa Birliği hibe fonları kullanılacak, geriye kalan yatırım ise ulusal kaynaklardan karşılanacak. İnşaatına 2015 Şubat ayı içerisinde başlanacak olan projenin, 2017 yılının başlarında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesi planlanıyor.


Proje kapsamında yaklaşık 30 km lik içme suyu hattının iyileştirilmesi işinin yanısıra 1,4 km lik deniz deşarjı yapım işi de yapılacak. 



Geri Dön