19 / 04 / 2024

Erdemli'de kaçak yapılara izin verilmiyor!

Erdemli'de kaçak yapılara izin verilmiyor!

Erdemli Belediyesi kaçak yapılarla mücadeleye devam ediyor. Erdemli sınırları içerisinde kaçak ve ruhsatsız yapılaşmayla mücadelenin sürdüğünü söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Erdemli'de kaçak yapılaşmanın önünü kestik" dedi.



Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Erdemli'de kaçak yapılaşmanın önünü kestik, ekiplerimiz titiz bir şekilde çalışıyor, hiçbir şekilde kaçak yapılaşmaya müsamaha gösterilmiyor, yapılanlar derhal cezai işlem uygulanarak yıkılıyor" dedi.

 

Genel kontroller ve gelen şikayetler neticesinde yapılan tetkiklerde kaçak olduğu tespit edilen yapıların hemen yıkıldığını ve yapı sahiplerine cezai işlem uygulandığını belirten Erdemli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, "Erdemli sınırları içerisinde kaçak yapıya geçit yok" dedi. Yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu çalışmaların Erdemli'nin genel görünümü ve estetiği için çok önemli olduğunu söyledi. 

Çalışmalara önce sahillerden başladıklarını hatırlatan Başkan Tollu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu çalışmaları daha önceden planladık, kaçak, ruhsatsız ve çarpık yapıları tespit edip gereğini yaptık. 

Bundan sonra Erdemli'nin iç kesimleri ve sahillerinin estetik görünümünü bozdurmayacağız. Erdemli her alanda en iyi hizmeti bizimle almaya devam edecek. Bu konularda vatandaşlarımızın içleri rahat olsun. Erdemli için her şeyin en iyisini yapacağız." İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün bu konuda hassas çalışmaları olduğunun altını çizen Tollu, ekiplerin gelen şikâyetleri de anında değerlendirdiğini belirtti. Erdemli'nin büyükşehir yasası ile sınırlarının büyümesi ile de iş hacimlerinin arttığını beyan eden Tollu, kentin gelişmesini bir plan dâhilinde geleceği düşünerek yapmak zorunda olduklarını ve Erdemli Belediyesinin bu hassasiyete her zaman için önem verdiğini kaydetti. Konuşmasının sonunda Erdemliye hizmet etmekten gurur duyduklarını belirten Tollu, yapılan hizmetlerin tüm hızıyla süreceğinin altını çizdi. 


Yeni Güney


Geri Dön