20 / 04 / 2024

Erdemoğlu Ailesi, Adıyaman Besni'deki fakülte inşaatını durdurdu!

Erdemoğlu Ailesi, Adıyaman Besni'deki fakülte inşaatını durdurdu!

Besni ilçesine sağlık ocağından okula, camiden taziye evine kadar birçok alanda sayısız eserler bırakan Merinos’un Besni’ye yatırımı olan Mimarlık Fakültesi’nin yakınına beton santrali yapılmasına Erdemoğlu Ailesi tepki gösterdi.



Adıyaman’ın Besni ilçesine Mimarlık Fakültesi yaptıran Erdemoğlu Ailesi, inşaat çalışmalarını durdurduklarını açıkladı.


Besni ilçesine sağlık ocağından okula, camiden taziye evine kadar birçok alanda sayısız eserler bırakan Merinos’un Besni’ye yatırımı olan Mimarlık Fakültesi’nin yakınına beton santrali yapılmasına Erdemoğlu Ailesi tepki gösterdi.


Mimarlık Fakültesi yanına beton santrali yapılmasına tepki gösteren Merinos Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu, “2014 yılının Haziran ayında temelini attığımız ve 2017 yılının Temmuz ayında bitirilmesi planlanan Besni Mimarlık Fakültemiz hem ilçemizde hem de Türkiye’de adından söz ettirecek bir fakülte olacaktır. Ancak fakülte binasının yanına tahsisi yapılarak, yapılmak istenen taş ocağı ve beton tesisi, fakültenin faaliyete geçmesi ile hem gürültü kirliliğine, hem de çevre kirliliğine yol açacaktır. eğitimi amaçlayan bu yatırımımız amacına uygun düşmeyen faaliyetlerle sekteye uğratılmaktadır. Geçtiğimiz haftalarda fakülte binasının 100 metre yanına yapılmak istenen taş ocağı tesisi adıyaman il genel meclisince reddedilmişti. Ancak konu il genel meclisince tekrar gündeme alınmış, bu kez fakülte binasının 1600 metre yanına taş ocağı tesisi kurulması meclis tarafından kabul edilmiştir. Rahat koşullarda öğrenim görecek öğrencilerimizin en doğal hakkı olan eğitim bu vesile ile engellenmiştir. Babamız Mehmet Erdemoğlu’nun bize emanet ettiği bu bayrağı daha yukarılara taşımak adına Besni’ye yıllardır hizmet etmekteyiz. Yaptırılan onlarca cami, taziye evi, okul, yurt ve pansiyonun yanı sıra yüzlerce öğrenciye verilen burslar Besni halkının malumudur. Bununla beraber fakülte binamızın yanına yaptırılan taş ocağı tesisi, yıllarca Besni’ye yatırım yapan Erdemoğlu Ailesi olarak bizleri derinden üzmüştür. Bu vesile ile fakülte binamızın inşaatı geçici süre ile askıya alınarak, durdurulmuştur” dedi.


 


Milliyet 





Bu haber Adıyaman Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İl Genel Meclisinin Mimarlık Fakültesinin karşısına taş ocağı ve beton santrali kurulması kararına Erdemoğlu Ailesinden sert tepki geldi. Aile, mimarlık fakültesinin inşaatını durdurdu. Çok sert bir açıklama yapan Ali Erdemoğlu, karar ile “rahat koşullarda öğrenim görecek öğrencilerimizin en doğal hakkı olan eğitim bu vesile ile engellenmiştir” dedi.


MECLİS, ÖNCE RED SONRA KABUL ETTİ!


Besni Mimarlık Fakültesinin inşaatı geçici olarak Erdemoğlu ailesi tarafından durduruldu. Besni’de şok etkisi yaratan aldıkları bu karara ilişkin gazetemize sert açıklamalar yapan Merinos Yönetim Kurulu üyesi Ali Erdemoğlu, yapılmak istenen Beton santrali ve Taş ocağı ile Üniversitede eğitimin engelllendiğini ve bu sebeple Fakülte inşaatını durdurduklarını söyledi.

İl Genel Meclisi tarafından yaklaşık 1 ay önce gündeme alınan ancak o dönemde reddedilen Taş ocağı ve Beton Santrali yeniden günedeme alınarak kabul edildi. Fakülte binasının karşısına yapılmak istenen Beton santrali ve Taş ocağının fakültenin faaliyete geçmesiyle hem gürültü kirliliğine, hem de çevre kirliliğine yol açacağını söyleyen Ali Erdemoğlu, karar tepki olarak Fakülte binasının inşaatını durdurduğunu açıkladı.


KARAR İLE EĞİTİM SEKTEYE UĞRATILDI


Besni Eğitimini kurtaracak olan bu yatırımına vurulabilecek en büyük darbe olan bu karar hakkında açıklama yapan Erdemoğlu, “Eğitimi amaçlayan bu yatırımımız amacına uygun düşmeyen faaliyetlerle sekteye uğratılmaktadır.” diyerek şöyle devam etti: “Bilindiği üzere 2014 yılının Haziran ayında temelini attığımız ve 2017 yılının Temmuz ayında bitirilmesi planlanan Besni Mimarlık Fakültemiz hem ilçemizde hem de Türkiye’de adından söz ettirecek bir fakülteye sahip olacaktır. Ancak fakülte binasının yanına tahsisi yapılarak yapılmak istenen Taş Ocağı ve Beton Tesisi, fakültenin faaliyete geçmesiyle hem gürültü kirliliğine, hem de çevre kirliliğine yol açacaktır. Eğitimi amaçlayan bu yatırımımız amacına uygun düşmeyen faaliyetlerle sekteye uğratılmaktadır. Geçtiğimiz haftalarda fakülte binasının 100 metre yanına yapılmak istenen Taş Ocağı Tesisi Adıyaman İl Genel Meclisince reddedilmişti.


BESNİ’YE YILLARDIR HİZMET ETMEKTEYİZ


Ancak konu İl Genel Meclisince tekrar gündeme alınmış, bu kez fakülte binasının 1600 metre yanına Taş Ocağı Tesisi kurulması Meclis tarafından kabul edilmiştir. Rahat koşullarda öğrenim görecek öğrencilerimizin en doğal hakkı olan eğitim bu vesile ile engellenmiştir. Babamız Mehmet Erdemoğlu’nun bize emanet ettiği bu bayrağı daha yukarılara taşımak adına Besni’ye yıllardır hizmet etmekteyiz. Yaptırılan onlarca cami, taziye evi, okul, yurt ve pansiyonun yanı sıra yüzlerce öğrenciye verilen burslar Besni halkının malumudur. Bununla beraber fakülte binamızın yanına yaptırılan Taş Ocağı Tesisi, yıllarca Besni’ye yatırım yapan Erdemoğlu Ailesi olarak bizleri derinden üzmüştür. Bu vesile ile fakülte binamızın inşaatı geçici süre ile askıya alınarak durdurulmuştur”


BAŞKA YER Mİ YOKTUR DA İLLA FAKÜLTENİN KARŞISINA!


Erdemoğlu ailesinin-aslında haklı olarak-aldığı kararın ardından, İl Genel Meclisinin kararına Besnililer olarak gereken tepkiyi vermemiz gerekiyor. Önce reddedilip sonra kabul edilen bu kararın altında, olumlu görüş alındığı iddia edilen Besni’deki kurumlar ile ister red ister kabul oyu vermiş olsun kararın altında imzası bulunan Besni’den seçilmiş İl Genel Meclisi üyelerinin büyük sorumluluğu vardır.

İl Genel Meclisi isterse bu “ucube” kararı geri alabilir. Ancak, bu da Besnililer olarak kararın yanlışlığına vereceğimiz tepki ile doğru orantılı olacaktır.

Erdemoğlu ailesinin inşaatı durdurma kararı haklı bir tepki olsa da, ailenin Besni’yi bizden daha çok sevdiğini Besni’nin çıkarını düşündüğünü açık seçik göstermiştir. Bırakın Fakülteyi, ilçenin geleceğini kurtaracak olan Besni’ye bağımsız bir Üniversite kurmak için girişimlerde bulunan Erdemoğlu ailesinin haklı tepkisine sahip çıkarak, İl Genel Meclisinden bu yanlış kararı geri almasını talep ediyoruz.


Adıyaman Haber 


Geri Dön