25 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar adı, kulislerde potansiyel bakan adayı!

Erdoğan Bayraktar adı, kulislerde potansiyel bakan adayı!

TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın ismi TBMM kulislerinde 'Potansiyel bakan adayı' olarak geçiyor. Başbakan Erdoğan, dünkü TBMM Başkanlığı seçiminin ardından Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı için Köşk'e sunması bekleniyor



 

Başbakan Erdoğanın yeni hükümetin oluşumu için milat olarak verdiği TBMM Başkanlığı seçimleri dün gerçekleştirildi. Cemil Çiçekin TBMM Başkanlığı koltuğuna oturmasıyla birlikte, AK Parti liderinin ustalık kabinesi olacak dediği 61. hükümet için geri sayım da başladı. Erdoğanın listeyi Köşke sunması bekleniyor.

İŞTE BAKAN ADAYLARI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ali Babacanın aynı konumlarını korumaları beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Devlet Bakanı Faruk Çelikin de Başbakan yardımcılıklarının gündemde olduğu kaydediliyor. Çelikin, Mehdi Eker yerine Tarım Bakanlığına getirilmesi de olasılıklar arasında dillinderiliyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergünün içişleri Bakanlığına kaydırılabileceği ifade edilirkin, Zafer Çağlayanın Ekonomi Bakanı yapılabileceği belirtiliyor. Egemen Bağış, Ertuğrul Günay, Mehmet Şimşek, Ahmet Davutoğlu, Taner Yıldız, Hayati Yazıcı, Veysel Eroğlunun kabine üyeliğini koruyacak isimler olduğu kulislerde konuşulurken, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik, Reha Denemeç, Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, Bülent Gedikli, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, iktidar grubunun yeni vekilleri Hak-İş eski Başkanı Salim Uslu,  TOKİ  eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, Erdoğanın eski danışmanları Navbi Avcı, Yalçın Akdoğan, Kamu Düzeni ve Güvenliği eski müsteşarı Muammer Güler, Sanayi Bakanlığı eski müsteşarı Ali Boğanın isimleri kulislerde potansiyel bakan adayları olarak dillendiriliyor.


 


Geri Dön