19 / 03 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Akyazı Stadı 15 gün içinde ihaleye çıkacak!

 Erdoğan Bayraktar: Akyazı Stadı 15 gün içinde ihaleye çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ''Akyazı Stadı ihalesi hazır. 15 gün içinde inşallah ihaleye çıkacak.'




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti iktidarı öncesi Türkiye'de yılda 25-28 milyar lira yatırım yapıldığını belirterek, ''Şimdi yatırım miktarı 350 milyar civarına çıktı'' dedi. 

     Bayraktar, Trabzon Valiliği'nde İl Koordinasyon Kurulu'nun 2013 yılındaki ilk toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzon'un, geçmişte Sinop'tan Batum'a kadar uzanan bir imparatorluğa başkentlik yapmanın gururunu yaşadığını söyledi. 

     Kentin bir süre önce büşükşehir olduğunu belirten Bayraktar, ''Trabzon'umuz nüfus bakımından Türkiye'de 29. büyüklüğe sahip bir vilayetimiz ve 29 tane şehir büyükşehir statüsü kazandı. Eğer biz büyükşehir statüsü kazanmasaydık Trabzon'a çok büyük bir burukluk gelirdi, bizim için eksiklik, handikap olurdu'' dedi. 

     Trabzon'un ticaret ve sanayi açısından ayağa kaldırılması ve yatırımcıların kente çekilmesi için ortam oluşturulması gerektiğini belirten Bayraktar, kente yapılması planlanan 250-300 milyon dolarlık yatırımın yer bulunamaması sebebiyle yapılamadığını ifade ederek, ''Dünyada ekonomik kriz var. Biz bu krizin içine düşmedik ama ister istemez ihracatımızı etkiliyor'' ifadesini kullandı. 

     Bayraktar, Trabzon'da yapılan ve yapılacak projeleri anlattı, vali, belediye başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının da aralarında bulunduğu herkesin Trabzonspor ile ilgilenmesi gerektiğini, çünkü Trabzonspor'un kentin önemli bir argümanı olduğunu dile getirdi. 

     Bayraktar, Akyazı projesine de değinerek, şöyle konuştu: 

     ''Akyazı'yı da bitireceğiz. Birtakım sebeplerden dolayı gecikme oldu. Birtakım şartlar kolay değil, orada ihalede sıkıntı oldu, daha sonra mahkemeye verdiler mahkemede sıkıntı oldu. Şimdi aşağı yukarı yüzde 90 itibariyle dolgusu tamamlandı. Akyazı Stadı ihalesi hazır. 15 gün içinde inşallah ihaleye çıkacak. İhalede 2 ayda biter en erken. Ardından başlarız. Onu süratle de bitirmeye gayret edeceğiz. Bu proje Trabzon'un marka değerini artıracak projelerden biri.'' 

     Bayraktar, eskiden köylerde yol olmadığını, şimdi ise yolların asfaltlandığını belirterek, şöyle devam etti: 

     

     -Türkiye'de yıllık yatırım miktarı 350 milyar lira- 

     

     ''Eskiden köyden kamyonlarla gelirdik kentlere ya da kasabalara. Şimdi herkesin kapısında araba var, bazılarının 2 tane var. Bazılarının evinde 2 buzdolabı, 3 televizyon var. Bunlar gelişmişliğin, refahın ölçüleri ancak yeterli değil. Ülke geneline baktığınızda Türkiye'de 2002'den beri iktidardayız, hükümetteyiz. Biz geldiğimiz zaman sadece batık bankalara bizden önce ödenen para 140 milyar liraydı. Bu çok büyük bir kambur, bu millet ödedi bunu. Bunu 10 senelik bu iktidar ödedi, kolay değil. 23.5 milyar dolar da IMF'ye borç vardı, faizi ne olursa gidip yalvarıyorduk IMF'ye 'aman ver bize para da memurun parasını verilim'. Yatırım yoktu zaten. Yıllık 25-28 milyar lira civarında tüm Türkiye'de yatırım yapılıyordu. Şimdi yatırım miktarı 350 milyar lira civarına çıktı.'' 

     Bayraktar, bunların da yeterli olmadığını, her şeyin halledilmediğini ifade ederek, Kişi başına düşen gelir 18-20 bin doların üzerine çıkarsa o zaman gelişmiş ülkelerle yarış yapacak duruma geleceğiz'' diye konuştu. 

     Toplantıya, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

     Toplantıda, 2012 yılında Trabzon'da yapılan yatırımlar ve sorunlar ile çözüm önerileri ele alındı. 


AA


Geri Dön