25 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar Bakan oldu, ilk açıklamayı Emlakkulisi.com'a yaptı!

Erdoğan Bayraktar Bakan oldu, ilk açıklamayı Emlakkulisi.com'a yaptı!

Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede çevre ve şžehircilik Bakanı olan TOKİ Eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, ilk açıklamayı, Türkiye'nin 1 numaralı emlak haber sitesi www.emlakkulisi.com'a yaptı. İşte 'Bakan Bayraktar'ın açıklamaları...



 

çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ilk açıklamayı emlakkulisi.com'a yaptı. İşte Bakan Bayraktar'ın o açıklaması:

“Önceliğimiz kentsel dönüşüm, İstanbul 'un kanayan yarası olan kötü binaları kötü yapılaşmayı kimseyi mağdur etmeden belediyelerle ve halkla işbirliği yaparak yenileyeceğiz. Bunu yaparken tıpkı toki ve emlak konutun hasılat paylaşımı projeleriyle gerçekleştirdiği sitelerde olduğu gibi parktı, çocuk oyun alanları, kapalı ve açık oyun alanları, sosyal tesizsleri, yüzme havuzları ve tüm sosyal ve kamusal donatıları olan projeler hazırlayacağız.

Hazırlayacağımız  projelerle bugün insanların bir lira olan gayrimenkulleri kentsel dönüşüm projeleri tamamlandığı zaman en az 4 lira 5 lira olacak. Toki ve emlak konut başta olmak üzere konut, emlak ve inşaatla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının birikimlerinden de faydalanacağız. Sayın Başbakanımızın bize 2003 'te verdiği yetkiyle 7 yılda 500 bin konuta imza attık, gelecek 4 yılda da en az 2- 2,5 milyon konutun kensel dönüşümünü gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  TOKİ  'de ilk göreve geldiğimizde önceliğimiz İstanbul değildi ama bakanlık görevimde önceliğim İstanbul olacak. İstanbul 'un sadece bölgenin değil dünyanın en önemli cazibe merkezleri arasında tutacağız. ”


 


Geri Dön