26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar Başakşehir 'deki tapu teslim törenine katıldı!

Erdoğan Bayraktar Başakşehir 'deki tapu teslim törenine katıldı!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki tapu törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bizim derdimiz barınma ihtiyacı olup da ev alacak parası olmayanları, ev sahibi yapmaktır" dedi.





Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde, imar sorunu çözülen 7 bin 936 tapunun dağıtımı törenine katıldı. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin sorunları çözmek için var olduğunu kaydederek, "Biz sizlerden biriyiz. Adalet ve Kalkınma Partisi halkın kendisidir. Şahintepe'dir, Tahtakale'dir, Başakşehir'dir, Türkiye'nin 75 milyon insanın duygu ve düşünceleridir" diye konuştu.


Birilerinin "laf üretip, acaba bu işte nasıl bir zaaf var, ben ne yanlış söylesem de milletin kafasını karıştırsam" dediğini kaydeden Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:


"7 bin 936 tane tapuyu vermek, organize etmek kolay iş değil. Gönlümüz rahat. Nedir yaptığımız ve yapacağımız- Sizler modern, huzurlu, mutlu sağlam bir yerleşim birimine ulaşmanın en önemli adımı olan, imar planı olan tapulara kavuşuyorsunuz. Şimdi daha evvelden bunu istismar ettiler. Ne dediler 'Buralardan sizleri gönderecekler. Kendi yandaşlarına peşkeş çekecekler.' Bizim yandaşımız halktır. Bizim kardeşlerimiz sizlersiniz. Onu diyen, jakoben zihniyet. Halktan uzak, halkı tanımayan, bu güzel insanların, bu yüzü nurlu insanların halinden, derdinden anlamayan, düşüncesini bilmeyen insanların laflarına itibar etmeyiz. Siz de itibar etmezsiniz. Bunlar boş konuşur. Biz size hizmet ederiz."


Bölgeyi, modern bir yerleşim haline getireceklerini vurgulayan Bayraktar, şöyle konuştu: 

"Burada sayın Başbakanımızın talimatıyla Türkiye'nin, dünyanın en iddialı, en modern kentlerinden biri kuruluyor. Belki bugün bilmiyoruz, belki Kanal da buranın yakınlarından geçecek ancak 3. Boğaz Köprüsü'nün çevre yolları buralardan geçecek. Burada bir şehir hastanesi kuruluyor, bin 200 yataklı. Hakikaten burası pırıl pırıl bir yer olacak, modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş, parkı bahçesi olacak, depreme dayanıklı, afete dayanıklı olacak. Bu kolay bir iş değil. Bu sizin desteğiniz olmadan olmaz. Siz ne kadar destek verirseniz o kadar adım atarız. Onun için biz beraber olacağız, bir olacağız, bir birimizi destekleyeceğiz."


-"Esas derdimiz, halkın mutluluğunu artırmaktır"-       


Ayazma bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:


"Ayazma bölgesinde tapusu olanların hepsine oradan ev verdik. Bizim Halkalı'ya getirdiklerimiz orada kiracı olan, hak sahibi olanlar. Onlara da peşinatsız 100 lira, 200 lira taksitle ev verdik. Şimdi bu bölgede de kentsel dönüşüm yaparken sadece tapusu olanlar değil kiracı olanlara da elimizden gelirse şöyle 3 bin, 5 bin lira peşin 15-20 sene taksitle ev vereceğiz. Bizim derdimiz barınma ihtiyacı olup da ev alacak parası olmayanları, ev sahibi yapmaktır. Bizim çocuğunu evlendirecek, çocuğuna ev alacak parası olmayanları değil kira öder gibi aidat öder gibi taksitlerle ev sahibi yapmaktır. Onun dışında biz istiyoruz ki tapusu olan kendisi tapusunu değerlendirsin. Satabilirsiniz, ipotek yapabilirsiniz, kredi alabilirsiniz, müteahhide verebilirsiniz, ev yapıp çoluk çocuğunuza miras bırakabilirsiniz. Pırıl pırıl, tasarruf edebileceğiniz, kullanabileceğiniz, okulu olan, sağlık tesisi olan, parkı olan, ulaşımı düzenli olan bir yer olsun. Onu istiyoruz. Bizim esas meselemiz, esas derdimiz halkımızın mutluluğunu, refahını artırmaktır. Bu güzel Anadolu insanının refahını artırmaktır."


İstanbul'a göç    


İstanbul'a insanların, çocuklarının daha iyi imkanlar bulması için göç ettiğini dile getiren Bakan Bayraktar, "İstanbul'un nüfusunun çok artmasını istemeyiz ama İstanbul'a gelmek isteyene de 'gelmeyin' demeyiz. 'Gelemezsin' demeyin. İstanbul'a imkanı olan gelir, başımızın üstünde yeri var biz onun en iyi şekilde rahat ettirmek için elimizden geleni yaparız. Bizim derdimiz bu" ifadelerini kullandı.


Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:


"Bazıları iş yapamıyor, üretim yapamıyor, bu insanların duygularını, düşüncelerini anlamıyor. Onun için bunlar provoke etmeye çalışıyorlar. Onun için bunlar yapılan işleri engellemeye çalışıyorlar. Siz, sakın bunlara itibar etmeyin. Sizler, bu yüce Türk Milleti, bu aziz Türkiye'nin insanları, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurdu. 10 seneden fazla iktidardayız. Kim bu partiyi 10 senedir iktidarda tutuyor- Siz. Kim oylarımızı artırıyor- Siz. Her seçimde diyorlar AK Parti'nin oyları azalacak, AK Parti gidecek. Ne oldu- 3 dönemdir oylarımız artarak devam ediyor. Şu anda da yüzde 50'nin üzerinde. Dünyanın neresinde 10 sene iktidarda olacaksın, halkın her 2'sinden birinin oyunu alacaksın. Bu sizin faziletiniz sayesinde oluyor. Allah'ın izniyle sizin desteğiniz devam edecek, sizin duanız devam edecek, Cenab-ı Allah'ın inayeti devam edecek biz de size hizmet etmeye devam edeceğiz. Önümüzde Belediye seçimleri var. Birileri ellerini ovuşturuyor. 'Acaba bir şey çıkartabilir miyiz-' Siz bu halktan zırnık alamazsınız ancak nal toplarsınız. Bu yüce millet, sizi biliyor. Kim kendisine hizmet ediyor onu çok iyi biliyor. Onun için biz halkımızın huzurunun, mutluluğunun peşindeyiz. Halkımız için gece gündüz çalışmaya azmettik, azmedeceğiz."


Bakan Bayraktar, 2002'de Hazine'deki paranın 27.5 milyara düştüğünü, şimdi ise Hazine'de 125 milyar dolar paranın bulunduğunu, IMF'ye olan borçları sıfırladıklarını, Türkiye'nin bu başarısına dünyanın gıptayla izlediğini kaydetti.


Bakan Bayraktar, "Ancak içeride bir takım yanlış gözle bakan, muhalefet yapacağım diye halka kötülük yapmaya çalışıyor. Halkın ekmeğiyle oynamaya çalışıyor. Bırakın; halk bizden memnun, biz de halkımızdan memnunuz. Halkımızın duasına talibiz. Halkımızın memnuniyetine talibiz. Halkımızın hizmetine talibiz." ifadelerini kullandı.


Bugün yaklaşık 8 bin tapu dağıttıklarını bildiren Erdoğan Bayraktar, şöyle devam etti:


"Burada sizin desteğiniz, sizin yardımınız, sizle beraber bütünlük içinde, halkla kaynaşarak burayı modern hale getireceğiz. Size kredi desteği vereceğiz, kredi yardımı yapacağız, buradan yaptığınıza bedel KDV almayacağız, Belediyeden ruhsatlarınızı alacaksınız harç ödemeyeceksiniz, burası inşallah önümüzdeki 3-5 senede pırıl pırıl bir yerleşim birimi olacak. Depreme dayanıklı, modern hayatın gerektirdiği bütün donatılara sahip, parkı olan, bahçesi olan bir yerleşim yeri olacak."


Bakan Bayraktar'ın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul milletvekilleri Harun Karaca ve Tülay Kaynarca'nın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, 7 bin 936 tapunun 75'ini temsili olarak sahiplerine verdi.


Daha sonra Başakşehir Belediyesi Akif İnan Bilgievi'ne giderek incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, burada da vatandaşlara hitap etti.


Vatandaşlardan, "Sizi buradan gönderecekler" yönündeki ifadelere inanmamalarını isteyen Bakan Bayraktar, "Siz burada bir şey istemezseniz hiç bir şey yapmayız. Biz insanlarımız istemeden bir adım atmayız" diye konuştu.


 



Geri Dön