26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Çevreye duyarlı yapılar kurulacak!

Erdoğan Bayraktar: Çevreye duyarlı yapılar kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, meclis gündemindeki kentsel dönüşüm yasasının Türkiye'nin yapı stoğunu rehabilite edeceğini söyledi. Bayraktar "Suyu ekonomik kullanan, rüzgar ve güneşten yararlanan çevreye duyarlı yapılar oluşturacağız" dedi



Riskli yapı sökülüp atılacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de son 9 yılda kamu ve özel sektör eliyle 5 milyondan fazla konut yapıldığını ancak hâlâ yaklaşık 15 milyon konutun elden geçirilmesi, yarısının da yenilenmesi gerektiğini belirtti. Kentsel dönüşüm seferberliğiyle ilgili konuşan Erdoğan Bayraktar, “Türkiye’de yapı stoğunun iyileştirilmesi noktasında ciddi bir çalışmamız var. Afet riski taşıyan binaların Türkiye’nin köylerinden, kasabalarından, şehirlerinden sökülüp atılması önceliğimiz” dedi.

Öncelik deprem kuşağında
Deprem kuşağındaki Marmara’dan başlamak üzere Kocaeli, Bolu, Düzce, Bursa, Eskişehir, İzmir, Elazığ, Erzincan, Van, Bingöl ve Hakkari gibi afet riski altındaki yerlerde binaların dönüştürülmesine öncelik verileceğini vurgulayan Erdoğan Bayraktar, “Yasa tasarısı meclis gündeminde, yarısı görüşüldü. Ana gayemiz can emniyetini güven altına almak. Kanundaki diğer konu da mal emniyeti. Binaların yıkılması tepki doğuracak. Bu dünyanın en zor işi. Diğer yandan can güvenliği daha da önemli” diye konuştu.

Hazırlıklar hızla sürüyor
Erdoğan Bayraktar Türkiye'deki yapı stoğunu rehabilite edeceklerini söyledi. "Bu işi vatandaşlarımızla birlikte ağırlıklı olarak vatandaşlarımıza yaptıracağız" diyen Erdoğan Bayraktar güzel yerleşim birimleri, sağlam binalar yapmaya odaklandıklarını dile getirdi. Erdoğan Bayraktar şöyle konuştu: "Çevreye duyarlı yapılar oluşturacağız, yeşil binalar yapacağız. Suyu daha ekonomik kullanan, yağmur suyundan, atık sudan, rüzgar enerjisinden, güneş enerjisinden istifa eden binalar yapacağız. Hazırlıklarımıza hızla devam ediyoruz."

Posta


Geri Dön