19 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Dönüşümde belediyelerle kucaklaşacağız!

 Erdoğan Bayraktar: Dönüşümde belediyelerle kucaklaşacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ''Hükümet olarak kentsel dönüşümde kim hazırlıklıysa nerede rıza, gönüllülük varsa hangi belediye başarılıysa hazırlıklıysa o belediye ile kucaklaşarak, beraber kentsel dönüşüme devam edeceğiz'' dedi.




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hükümet olarak kentsel dönüşümde kim hazırlıklıysa nerede rıza, gönüllülük varsa o belediye ile kucaklaşarak, beraber kentsel dönüşüme devam edeceklerini söyledi. 

     Bayraktar, Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem odaklı kentsel dönüşüm projeleri yıkım ve anahtar teslimi ile 437 yeni İETT otobüsünün hizmete alım töreninde konuştu. 

     Bayraktar, AK Parti'nin kurduğu hükümetlerin öncülüğünde,  TOKİ  ve belediyeler tarafından yapılan çalışmayla konut üretimi ve kentsel dönüşümün, başta Marmara olmak üzere Türkiye'nin her tarafına yayıldığını söyledi. 

     Gelinen nokta itibariyle özellikle afet riski taşıyan binaların dönüştürülmesini eksenine koyan kanunun yürürlüğe girmesinin ardından yapılan kentsel dönüşümlerle artık kentsel dönüşümün vatandaşlar tarafından içselleştirilmeye başladığını dile getiren Bayraktar, ''Hükümet olarak kentsel dönüşümde kim hazırlıklıysa nerede rıza, gönüllülük varsa hangi belediye başarılıysa hazırlıklıysa o belediye ile kucaklaşarak, beraber kentsel dönüşüme devam edeceğiz'' dedi. 

     Bayraktar, Türkiye'de inşaat sektörünün kazandığı tecrübeyi de kullanarak, özel sektör, halk ve belediyelerle şehirleri marka değeri yükselen, medeni dünya ile bütünleşen bir yapıya kavuşturmayı istediklerini ifade etti. 

     

     -Topbaş'ın konuşması- 

     

     İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da şehirlerin ve şehir yapılarının medeniyetlerin izlerini taşıdığını, toplumların dünyaya haykırışlarının sembolü olduğunu söyledi. 

     İnsanların karakterinin büyük bölümünün çevreye göre şekillendiğini belirten Topbaş, 8 bin 500 yıllık tarihi olan İstanbul'un düzensiz ve çarpık yerleşmeyle bugüne kadar geldiğini anlattı. 

     Topbaş, arzularının planlı bir şehir gelişiminin sağlanması olduğunu kaydederek, bu planlar sayesinde rota ve hedeflerini önceden belirlediklerini aktardı. 

     Dünyada ciddi anlamda her alanda yaşanan değişimin bir ayağının da kentlerdeki değişimler, yenilikçi fikirler olduğunu ifade eden Topbaş, kentlerin temel sorunlarının başında yenilenmeye ayak uyduramamak geldiğini bildirdi. 

     Topbaş, kentlerin diğer sorunlarından birisinin ulaşımla ilgili olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 

     ''İstanbul'da yaşayan bir insan herhangi bir noktaya giderken hangi vasıtaları kullanabilir- Hangilerini tercih edebilir- Rahatlıkla gidebileceği yere nasıl ulaşabilir- Bunların planlarını yaptık. Başta toplu taşıma oranı olmak üzere düzenlemelerimizi buna göre hazırladık. Yaptığımız yatırımların yüzde 55'i ulaşımla ilgili. Arzumuz İstanbul'da sağlıklı bir ulaşım sistemi ortaya koymak. Bir şehrin medeniyet ölçüsü o şehirde yaşayanların toplu taşıma araçlarını kullanma oranına bağlıdır. Gururla ifade etmekteyim ki, bu oran İstanbul'da giderek artmakta. İnşallah, 2016 yılında İstanbul'da raylı sistem kullanma oranı 7 milyonları bulacak.'' 

     Belediye Başkanı Topbaş, kullanıma girecek yeni otobüslerin her türlü konfor ve güvenliğe sahip yerli üretim olduğunu belirterek, dünyanın krizde olduğu bir süreçte Türkiye'de üretilen otobüs sayısını konuya verilen desteğe bağladı. 


AA


Geri Dön