29 / 03 / 2024

Erdoğan Bayraktar: İmar fırsatçılığı konusunda uyardı!

 Erdoğan Bayraktar: İmar fırsatçılığı konusunda uyardı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: ''Van'da imar planlarını Bakanlığa onaylatacaklarını söyleyerek, halktan para sızdıran bazı kesimlerin olduğu yönünde ciddi şikayetler aldık''



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van'da imar planlarını Bakanlığa onaylatacaklarını söyleyerek halktan para sızdıran bazı kesimlerin olduğu yönünde ciddi şikayetler aldıklarını belirterek, ''Van halkı, asılsız ve mesnetsiz vaatlerle haksız menfaat sağlamak isteyen bu kişilere itibar etmesin'' dedi. 

     Bakan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'da geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerin ardandan sosyal, kültürel ve ticari hayatın normale dönmesi amacıyla Van merkez ve Erciş ilçesinde 30 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde imar planı ihalelerinin yapıldığını söyledi. 

     Bu planların tamamlanma aşamasında olduğunu dile getiren Bayraktar, Van merkezde 20 bin hektar arazinin imar planının hazırlandığını anlattı. Bayraktar, ''Bu rakam Van'ın mevcut planlı arazisinin üç katı. Bunu 5 ay gibi kısa sürede tamamlama aşamasına getirdik. Bunları, belediyeyle birlikte inceleyip, eksiklerini gidererek çok kısa sürede onaylayacağız'' diye konuştu. 

     Erciş'te de 6 bin hektar alanın imar planlamasının gerçekleştirildiğini ifade eden Bayraktar, böylece konutları, ticaret merkezleri, rekreasyon alanları, sosyal donatıları, yollarıyla toplam 26 bin hektar alanın planlandığını kaydetti. 

     

     -Bayraktar'dan Van halkına uyarı- 

     

     Bayraktar, son günlerde Van'da imar planlarını Bakanlığa onaylatacaklarını söyleyerek, halktan para sızdıran bazı kesimlerin olduğu yönünde ciddi şikayetler aldıklarını da belirtti. 

     Bakanlığın adını kullanan bu kişilerin, ''sizin arazinizi imara açacağız, ticaret yerine çevireceğiz, size üç kat bina vereceğiz'' şeklinde ifadelerle halktan para koparmaya çalıştıklarını ifade eden Bayraktar, ''Van halkı, Bakanlığımızca yürütülen planlama çalışmalarına ilişkin asılsız ve mesnetsiz vaatlerle haksız menfaat sağlamak isteyen kişi ya da kişilere itibar etmesin. Bu kişiler hakkında Bakanlığımızı ve Van Valiliği'ni bilgilendirsin'' dedi. 

     AA


Geri Dön