25 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: İmar Yapı Denetim Kanunu ile ilgili taslak hazırlandı!

Erdoğan Bayraktar: İmar Yapı Denetim Kanunu ile ilgili taslak hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İmar ve Yapı Denetim Kanunu ile ilgili taslağın hazırlandığını ve yakında Meclis'e geleceğini belirterek bakanlığın denetim yetkilerinin çok daha netleşeceğini söyledi...



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe görüşmeleri kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçelerinin görüşülmesi tamamlandı. TOKİ'nin yaptığı konutlara yönelik eleştirilerin haklı olduğunu dile getiren Bayraktar, ancak konut ihtiyacı olan insanların da bulunduğuna dikkat çekti. "Eksiklerimiz,.yanlışlarımız vardır. Siyaset yapmıyorum ancak bir buçuk yıl içinde yeniden bir Van yaptık." diyen Bayraktar, bunu dünyada yapan başka bir devletin bulunmadığını ifade etti. Çevreye ekonomik olarak en iyi adapte olan bir ( ülke olduğumuzu belirten Bayraktar, 60 milyar dolardan daha fazla enerjiye para veren bir ülke olduğumuzun altını çizdi. İmar ve Yapı Denetim Kanunu konusunda taslak hazırlandığını ve yakında Meclis'e geleceğini açıklayan Bayraktar, bakanlığın 1 denetim yetkilerinin çok daha netleşeceğini söyledi. " Kentsel dönüşüm yapılırken şehirlere nasıl bir kimlik verileceği konusunda ise Bayraktar, şehirlerin marka değerleriyle anılır hale geldiğini belirterek şehirlerin yarışan, marka kent haline getirilmesi gerektiğini vurguladı. "Askeri yasak bölgeler konusunda asker ne diyorsa onu yapıyoruz." diyen Bayraktar, sakıncalı yerlerin bildirilmesi halinde buraların satışının yapılmadığını ancak sakıncasız yerlerin satışının gerçekleştiğini kaydetti. Kendilerini Azınlık Vakıflarının taleplerinin ilgilendirildiğini anlatan Bayraktar, hepsinin taleplerini yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı. 


Kentsel dönüşümün yüzde 90 belediyelerle yapıldığını dile getiren Bayraktar, direk bakanlık olarak kentsel dönüşüm yapmadıklarına dikkat çekti. Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçeleri kabul edildi. 


Yeni Devir Gazetesi


Geri Dön