27 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar İstanbul'a aday mı?

Erdoğan Bayraktar İstanbul'a <font color=red>aday mı</font>?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday olacağının gündeme geldiği öne sürülüyor.



Edinilen bilgiye göre,  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın adaylığı konusunda parti çevresinde, özellikle İstanbul'da milletvekilleri ve parti teşkilatında yoğun görüşmeler ve kulisler yapıldığı kaydediliyor.

Öte yandan 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, partilerin aday belirleme çalışmaları sürüyor. Bugün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisiyle görüşen Murat Karayalçın'ın  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP tarafından aday olarak sunma şansını elde edeceklerini açıkladı.

Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise 11 Kasım'da yaptığı açıklamada, "MHP'den Büyükşehir Belediye başkan adaylığım kesinleşti" demişti. Yerel seçimlerde aday olacak kamu görevlilerinin 1 Aralık 2008 Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılması gerekiyor.

BAYRAKTAR NE DEDİ?

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının geçtiğine dair söylentilere NTV televizyonundaki canlı yayında yanıt verdi.

Bayraktar, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday mısınız?" sorusunu kesin olarak yalanlamadı.

Devlet memuru olduğu için çok fazla bir şey söyleyemeyeceğini ifade eden Bayraktar, "Ben zaten çok önemli bir görevi yürütüyorum. Halihazırda önemli işlev gören bir kurumun başkanıyım. Bir başkanlık hayalim yok. Ancak İstanbul tabii herkesin sevgilisi, bir dünya şehri. Bu şehre kim bir gram daha fazla hizmet yapacaksa o aday olsun diyorum. Memur olduğum için çok fazla şey söylemek istemiyorum" diye konuştu.

Bayraktar, Oğuz Haksever'in "Yine de başkan adaylığı konusunu (kesinlikle yok) şeklinde kestirip atmıyorsunuz" sözlerine ise sadece teşekkür etmekle yetindi.
Bayraktar'ın bu yaklaşımı, kesin bir şey söylememekle birlikte başkan adaylığı konusundaki yaklaşımı yalanlamadığı şeklinde algılandı.
AKP'ye yakın kulislerde bir süredir mevcut başkan Kadir Topbaş'ın yeni yerel seçimlerde aday gösterilmeyebileceği konusunda spekülasyonlar yapılıyordu.

Vatan

Geri Dön