23 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar Mamak'ta 2 bin konutun temel atma törenine katıldı!

Erdoğan Bayraktar Mamak'ta 2 bin konutun temel atma törenine katıldı!

Bakan Bayraktar, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile birlikte Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi kapsamında 2 bin konutun temel atma törenine katıldı...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Belediye Kanunu’nda bir değişiklik yaptık. Ankara’nın il hudutlarını, belediye hudutları ile çakıştırdık. Her tarafta şehircilik olsun, hizmetler her tarafa gitsin. Türkiye’de 30 tane şehir’in tamamını büyükşehir yaptık ve il hudutları ile belediye hudutlarını çakıştırdık. İmar düzeni gelsin, yollar daha güzel olsun, hizmetler daha çok artsın. Şu anda Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 85-90’ı 30 Mart 2014’ten sonra büyükşehir belediye hudutları içerisinde olacaktır” dedi.


Bakan Bayraktar,  TOKİ  Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile birlikte Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi kapsamında 2 bin konutun temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde konuşan Bakan Bayraktar, “Türkiye’yi saraç yapılardan, kaçak yapılardan, afete dayanıksız yapılardan, depreme dayanıksız yapılardan kurtaracağız. İnsanlarımızın en modern binalarda, enerjiyi savurmayan, enerji tasarruf eden binalarda ikamet ettirmek bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.


Muhalefetin bazı anlayışlarına teşekkür ettiğini söyleyen Bayraktar, şöyle devam etti:


“Çünkü baştan kentsel dönüşüme çok karşı çıkıyorlardı. Şimdi ise bazı muhalefet belediyeleri de seçim beyannamesinde diyor ki ben gelirsem kentsel dönüşüm yapacağım. Ne kadar güzel bir şey, teşekkür ediyorum. Başta diyorlardı ki Adalet ve Kalkınma Partisi kentsel dönüşüm yapamaz, rantsal dönüşüm yapar. Biz rantı halkımıza getirmeye çalışırız. Hem binaları güzelleştirerek, hem imkanları getirerek, hem enkaz bedeli vererek, hem de kira ve kredi yardımı yaparak rantı halkımıza getirmeye çalışırız. Muhalefet belediyeleri de bu doğrultuda görev yaparsa, bizim onlara da yardım etmemiz boynumuzun borcudur ama onlarda Ak belediyecilik ruhu yok.”


Belediyelerin halka hizmet doğrultusunda çok daha ileri noktaya gideceğini söyleyen Bayraktar, “Çünkü Belediye Kanunu’nda bir değişiklik yaptık. Ankara’nın il hudutlarını, belediye hudutları ile çakıştırdık. Her tarafta şehircilik olsun, hizmetler her tarafa gitsin. Türkiye’de 30 tane şehir’in tamamını büyükşehir yaptık ve il hudutları ile belediye hudutlarını çakıştırdık. İmar düzeni gelsin, yollar daha güzel olsun, hizmetler daha çok artsın. Şuan da Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 85-90’ı 30 Mart 2014’ten sonra büyükşehir belediye hudutları içerisinde olacaktır. Türkiye bir deprem ülkesidir. Bunları bilerek bir daha 1999 Düzce Gölcük depremini yaşamayalım. Bu depremler, afetler bir daha olursa, can kaybı, mal kaybı olmasın. Bunu Japonya yapıyorsa, bizde yapacağız. Bunu Güney Kore bundan 30 sene evvel bizimle aynı seviyedeyse, bugün kişi başı geliri eğer 30 bin dolarsa, bizim gelirimizde 25 bin dolar, 30 bin dolar olacak. Artık maya tutmuştur, yolumuz açılmıştır. Önümüzdeki seçimlerde de bu millet Türkiye’ye çok daha güzel bir mühür vuracaktır” dedi.


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, Mamak’ın yıllarca gecekondu ve askeri cezaevi ile anılan, akıllarda hep olumsuz bir imajla anıldığını belirterek, “Gülseren-Anayurt bölgesi toplamda 5 bin 450 konuttan oluşan bir kentsel dönüşüm alanıdır. Burası yıllarca, insanların beklide uğramaktan çekindiği bir bölgeydi. Burada yaşayan insanlarımıza hizmet noktasında, ne parkıyla, ne sosyal donatı alanlarıyla maalesef hizmet getiremiyorduk. Bugün bu atılan temel ile birlikte sadece konut üretimi değil, bununla birlikte yaşam alanları oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İçerisinde yeşil alanının bol olduğu, aile merkezlerinin, sağlık alanlarının olduğu yani kısaca bir yaşam alanı olması nedeniyle bu proje çok önemlidir” şeklinde konuştu.


İlker Turak/İha


Geri Dön