28 / 03 / 2024

Erdoğan Bayraktar: O pazarlar geçti artık!

Erdoğan Bayraktar: O pazarlar geçti artık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Birileri politika yapma uğruna, başka kanallardan medet umma arayışına girdi. Bir laf var 'Geçti Bor'un pazarı..' O pazarlar geçti artık" dedi...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  Bayrampaşa Belediyesi tarafından yenilenen İsmetpaşa Parkı'nın açılışında, Türkiye'de kişi başına gelirin 10 bin-11 bin dolar civarında olduğunu, bunu 25 bin dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.


Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Birileri politika yapma uğruna, başka kanallardan medet umma arayışına girdi. Bir laf vardır 'Geçti Bor'un pazarı...' diye. O pazarlar geçti artık. İktidara gelmek istiyorsanız proje üreteceksiniz, halkın nabzını tutacaksınız, halkla beraber olacaksınız, halkın kendisi olacaksınız. Jakoben zihniyetle, tepeden bakan zihniyetle, vatandaşı hakir görmekle iktidara gelemezsiniz. Belden aşağıya vurmakla, popülist politikalar yapmakla, birtakım demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayalinden artık vazgeçin, unutun. Bundan sonra ancak avcunuzu yalarsınız ve nal toplarsınız.


Öyle Gezi Parkı'dır, yok 'Ortadoğu Teknik Üniversitesi içinden yol geçecek'... Hadi oradan, geçti geçti o günler. Türkiye demokratikleşti. Vatandaşımız ferasetlidir, ileri görüşlüdür. Kimin ne yaptığını biliyor. Bizim hatalarımızı da görüyor ama bize yüzde 34'le iktidara getirdi şimdi oyumuz yüzde 50. Allah'ın izniyle biz vatandaşımızın hizmetindeyiz. Bizim hesabımız pazara kadar değil. Bizim hesabımız bu vatanı payidar etmektir. Bu milleti dünya milletleri arasında en ileri düzeye çıkartmaktır."


Gezi Parkı olaylarına değinen Bayraktar, "Şimdi biraz Gezi Parkı ile Türkiye'nin vizyonunu, misyonunu bozmaya çalıştılar ama dünya baktı; en güvenilir liman Türkiye, en iyi yatırım iklimi Türkiye'de var. Türkiye bu kadar zor bir coğrafyanın merkezinde olmasına rağmen istikrarını korumayı başardı. Kimin sayesinde? Sizlerin sayesinde. Daha çok çalışacağız. Vatandaşımızın refahı, mutluluğu ve çocuklarını daha iyi yetiştirmesi için çok daha fazla çalışacağız" ifadelerini kullandı. 


"Kentsel dönüşüm aynı zamanda bir çevrecilik hareketidir"


Bayraktar, kentsel dönüşümün aynı zamanda bir çevrecilik hareketi olduğunu dile getirerek, "Kentsel dönüşüm tuttu. Vatandaşımız tarafından benimsendi, ciddi bir beklenti oluştu. İstanbul'da kentsel dönüşüm alanında başarılı olan tüm belediyeleri, hangi partiden olursa olsun tebrik ediyorum. Tüm partilere biz tarafsız, eşit şekilde yardım ediyoruz, yardım etmeye de devam edeceğiz. Yeter ki yeşillendirme yapsın, park yapsın, yeter ki kentsel dönüşüm yapsın" değerlendirmesinde bulundu.


AA


Geri Dön