25 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: TOKİ 10 çılgın projeyi aynı anda yapabilir!

Erdoğan Bayraktar: TOKİ 10 çılgın projeyi aynı anda yapabilir!

Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın bir süre önce tanıttığı 'çılgın Proje: Kanal İstanbul' ile ilgili olarak, 'TOKİ bunun gibi 10 projeyi aynı anda yürütecek kapasitededir' dedi



TOKİ eski Başkanı ve AK Parti Trabzon milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın bir süre önce tanıttığı 'çılgın Proje: Kanal İstanbul' ile ilgili olarak, 'TOKİ bunun gibi 10 projeyi aynı anda yürütecek kapasitededir' dedi. Seçim çalışmalarını yürüttüğü Trabzon Of 'ta konuşan Bayraktar,  TOKİ  'nin bu işin altından kolaylıkla kalkacağına dair inancının tam olduğun vurguladı. Bayraktar, “Buna hükümet karar verecek. Ben TOKİ eski başkanıyım ama TOKİ bunun gibi 10 projeyi aynı anda yürütecek kapasitededir ” diye konuştu.

Basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda İstanbul Kanal projesinden sonra her şeyde bir çılgın proje beklentisi mi doğdu' sorusuna Bayraktar, 'Salaş yapılardan, kaçak yapılardan, depreme dayanıksız, ruhsatsız yapılardan şehirlerimizi, kasabalarımızı, köylerimizi arındırmak için bundan sonra çok ciddi bir çalışma olacak. çünkü gelişen ve çağdaşlaşan Türkiye, şehirlerini teknik altyapıya kavuşturamazsa, şehirlerinin mimari siluetini, yapı stokunu modern dünya ile örtüştüremezse gerçekten modern bir ülke olamaz. Bunun bilincindeyiz. Birçok şehirlerimize çok ciddi kentsel dönüşümler yapıyoruz. Bunlar, şehirlerimizi markalaştıracak, güzelleştirecek. Dünyanın en zor işidir bu' diye konuştu.


Geri Dön