27 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin meclisteki sözcüsü olacak!

Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin meclisteki sözcüsü olacak!

Erdoğan Bayraktar, Trabzon için yapacaklarını anlatmaya devam etti. Bu defa İstanbul'daki Trabzonlu işadamlarına konuşan Bayraktar, kenti ticaret merkezi haline getirmenin yanı sıra turizm potansiyelini de ortaya çıkaracağını açıkladı



Erdoğan Bayraktar, Trabzon için yapacaklarını anlatmaya devam etti. Bu defa İstanbul'daki Trabzonlu işadamlarına konuşan Bayraktar, kenti ticaret merkezi haline getirmenin yanı sıra turizm potansiyelini de ortaya çıkaracağını açıkladı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ' ndan (TOKİ) istifa edip AK Parti Trabzon milletvekili adayı olarak 12 Haziran seçimlerine hazırlanan Erdoğan Bayraktar, İstanbul Ümraniye 'de Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen sabah kahvaltısına katıldı. Projeleri hakkında konuşan Bayraktar, Trabzon 'un Akçabat ile birleştirilere büyükşehir ünvanını elde etmesini en önemli projelerinden biri olarak gösterirken, ayrıca, kenti merkeze alarak açılacak olan yeni yollarla İpek Yolu 'nu yeniden canlandırmayı bir diğer proje olarak nitelendirdi. Bayraktar'ın bir diğer projesi de kentin inanç ve yayla turizmi alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmak.
Projeleri hakkında ayrıntılı bilgi veren Bayraktar, Akçaabat'ın Trabzon ile birleştirilmesi sonucunda Arsin, Mersin ve çağlayan üçgenini   içine alan bir büyükşehir doğacağını söyleyerek, İpek Yolu'na yeniden can verme çalışmalarına dikkat çekti. Bayraktar, “Trabzon 'dan Erzincan 'a demiryolu ve Antalya 'ya açılacak bölünmüş yolla kenti ticaret merkezi haline getireceğiz' dedi.
Diğer yandan, Zağanos ve Tabakhane derelerinin yanı sıra kent merkezindeki surları da ortaya çıkarmayı düşündüklerini ifade eden Bayraktar, 'TOKİ döneminde Ortaseki 'deki evleri ortaya çıkaracak bir kentsel dönüşüm projesi başlatmıştık. Balıkçılık, Sümela Manastırı   ve Ayasofya   gibi inanç turizmi ve yayla turizmi gibi konulara da destek vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca, limanın arkasında deniz manzaralı bir eğlence alanı oluşturacağız ” dedi .

Meclis'te TOKİ'ye destek
TOKİ 'deki tecrübe ve birikimini Trabzon 'a aktarmaya kararlı olduğuna dikkat çeken Erdoğan Bayraktar, Meclis'e girmesi halinde eski kurumuna destek olmayı sürdüreceği mesajını verdi. Bayraktar, şöyle devam etti: “TOKİ, bir çeşit okul. Bugüne kadar 850 müteahhit yetiştirdi. Bunların 150'si dünyanın her yerinde inşaat yapabilecek kapasitede. Türkiye 'nin çehresini değiştiren ve gelecek 12 yılda 500 bin konut yapma hedefi olan bir kurum. Ev yapmak meşakkatli iştir. Fakat biz gerek yasal düzenlemeler gerekse işlerin üretimi ile vatandaşı merkeze alan bir politika izledik. Karşılaştıkları zorlukları biliyorum ve Meclis'te savunucuları olacağım. Bu zamana kadar bürokrattım ama siyasi kimlikle de Türkiye 'nin vizyonunu değişimi için onların sözcüsü olacağım ” dedi.


Geri Dön