26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar Trabzon'da bina temeli attı, tesis açtı!

Erdoğan Bayraktar Trabzon'da bina temeli attı, tesis açtı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kim hayırlı bir iş yapıyorsa biz onun yanındayız, onun elinden tutarız" dedi. Bayraktar, Avrasya Üinversitesi'nin ek binasının temelini attı...



Bayraktar, Yomra ilçesinde düzenlenen Avrasya Üniversitesi ek bina temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Burada bir üniversitenin, bu yıl eğitim öğretime başlayan üniversitenin, Türkiye çapında evrensel bir boyut kazanabilmek için 50 bin metrekarelik bir alanda 27 bin metrekaresi kapalı alan olan 3 binadan oluşacak inşaatı için bulunuyoruz. Bilginiz, paranız olabilir, fakat müteşebbis olabilmek kolay değil. Kim hayırlı bir iş yapıyorsa biz onun yanındayız, onun elinden tutarız" diye konuştu.

Trabzonun gelişmeye, kalkınmaya ihtiyacı olduğunu belirten Bayraktar, şöyle devam etti:

"Trabzonunumuzun tarihten gelen eğitim, kültür, bir köşe başı, bir ağabey şehri olma özelliğini geliştirmemiz, yaşatmamız lazım. Üniversite bunlardan bir tanesi. İnşallah Trabzondaki üniversite sayısını 4e çıkartacağız. İki tane vakıf, iki tane devlet üniversitesi. Üniversiteler arttı, Türkiyede 170 tane üniversite oldu. Bu demektir ki gençlerimiz artık üniversiteye daha kolay girebilecekler. Ama bu aynı zaman da artık gerek ön lisans mezunları, gerekse 4 yıl lisans mezunları çok rahat iş bulamayacakları anlamına geliyor. Üniversite mezunları, günün şartlarını, günün teknolojisine, dünyayı iyi tanımayı çok iyi
 öğrenmeliler."

Bayraktar, üniversite için elinden ne gelirse yapmaya hazır olduğunu da söyledi.

Buradaki törenin ardından Trabzon Belediyesi asfalt tesisinin açılış törenine katılan Bayraktar, modernleşmenin, medenileşmenin, gelişmiş hayat standartlarının yükseltilmesiyle ölçüleceğini ifade etti.

Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yoldur, sudur, sağlık hizmetleridir, eğitimdir. Eğitim, kültür, turizm şehri olmak kolay değil. Bizim sorumluluğumuz çok fazla. Durmak yok, 24 saat çalışacağız. Başbakanımız 24 saat çalışıyor. Kendisi bir ufak ameliyat geçirdi, Allah şifalar versin, buradan kendisine geçmiş olsun diliyorum. AK Parti olarak 9 yıldır, Türkiyede çalıştık, çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Çalışmak mecburiyetindeyiz. Fotoğrafın büyüğüne bakmak lazım, detaylara takılırsan yol alamayız. Laf üretmek kolay. Buraya gelen herkes konuşur. Ama esas olan kullanıma amade iş üretmek, iş yapmaktır. İnsanların hayat standını, yaşam kalitesini, eğitim seviyesini yükseltmektir. Belediyelerimize Türkiyenin imkanları ölçüsünde en ileri yardımları yapacağız. Katiyyen bir siyasi fark gözetmeksizin, hangi partiden olursa, hangi anlayışta olursa olsun, yeter ki aldığı parayı hizmete taşısın. Bir kuruşu iyi hesap etsin. Hesabını, kitabını iyi bilen, ince eleyip sık dokuyan belediyelerimize daha fazla yardımcı olacağız. Burada biraz daha seçici olacağız. Hangi partiden olursa olsun, kim daha çok çalışıyor, kim çevresini koruyorsa, kim insanına, yöresine hizmet ediyorsa o belediyeye biraz daha fazla pozitif ayrımcılık yapacağız."

Bayraktar, Trabzonu bir kuyumcu edasıyla öreceklerini, Trabzonu, Trabzonluya yakışır bir konuma getireceklerini de kaydetti.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise 3 milyon liraya mal olan tesisin saatte 240 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Açılış törenlerine Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ile çok sayıda davetli katıldı.

AA


Geri Dön