28 / 03 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Türkiye'yi dünya örnek alıyor!

Erdoğan Bayraktar: Türkiye'yi dünya örnek alıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin bugün geldiği ekonomik seviye ve edindiği bilgiyle artık örnek alınan bir ülke konumunda olduğunu söyledi



Bakan Bayraktar, Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen, ''Türk Dünyası Belediyeler Birliği 3. Olağan Genel Kurulu''nun açılışında yaptığı konuşmada, akraba toplulukların ve Türk devletlerin son 25-30 senede bir kaynaşma ve yakınlaşma gayreti içinde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin de bu süreçte ciddi anlamda geliştiğini ifade eden Bayraktar, ''Türkiye bugün gelmiş olduğu ekonomik seviye ve edindiği bilgiyle artık örnek alınan bir ülke konumunda'' dedi.

Bayraktar, dünya nüfusunun yüzde 50'den fazlasının, Türkiye nüfusunun da yüzde 80'e yakınının artık şehirlerde yaşadığına işaret ederek, dünya ülkeleri geliştikçe şehirleşmenin de artacağını kaydetti.

Coğrafi bilgi sistemlerini kurduklarını aktaran Bayraktar, hızlı bilgiye ulaşma, bilgi kirliliğini önleme, e-devlet modeli noktasında bakanlık olarak çok ciddi adımlar atmak niyetinde olduklarını belirtti.

Bayraktar, Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin bu ülkelerin yakınlaşması anlamında son derece önemli olduğunu vurgulayarak, ''Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanımız Nihat Zeybekci'nin de çok yakın arkadaşı bana hatırlattı, 'sizin İller Bankanız var, Türk Dünyası belediyelerine yardım edebilirsiniz, etmemiz lazım' diye ifade etti. Bunu inceleyeceğiz'' diye konuştu.

Türkiye'nin 75 milyonluk nüfusuyla Türk cumhuriyetlerindeki yaklaşık 250 milyonluk nüfusla birleşerek güçlenme yolunda olduğunu, 21. asrın ''Türk asrı'' olacağını kaydetti.

Bayraktar, küçük meselelere bakmadan fotoğrafın bütününü görmek gerektiğini ifade ederek, ''Türk dünyasındaki şehirlerin ve kasabaların daha çok kaynaşması için elimizden geleni yapmamız lazım. Türk Dünyası Belediyeler Birliği genç bir oluşum, ekonomik bakımdan desteklenmesi lazım. Biz de hükümet olarak, bakanlık olarak elimizden geleni yapmaya amadeyiz'' dedi.

AA

 


Geri Dön