25 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar, Üsküdar’daki kentsel dönüşüme katıldı!

 Erdoğan Bayraktar, Üsküdar’daki kentsel dönüşüme katıldı!

Türkiye’nin fotoğrafını değiştirme hedefiyle aralıksız devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Üsküdar’daki riskli bina yıkım törenine katıldı



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm seferberliği Üsküdar’da devam ediyor...


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıyan yapıların belirlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bu kapsamda Üsküdar’daki, birinci derece deprem bölgesinde olan toplamda 1240 metrekaralik alanda 13 bağımsız bölüm içeren 6 katlı riskli binanın yıkım törenine katıldı. 

Riskli bina yıkım töreninde konuşan Erdoğan Bayraktar; “Kentsel dönüşüm seferberliğimizi şimdi de Üsküdar’da sürdürüyoruz. Lisans verilen kuruluşlar tarafından yapıan başvurular üzerine 17 ilde risk tespiti gerçekleştirilen binalardan 327 binanın riskli bina olduğunu belirledik. Bakanlığımıza yapılan başvurular sonucunda 17 alan Bakanlar Kurulu Kararı ile 6306 sayılı kanun kapsamında riskli alan ilan edildi. İlan edilen bu alanların toplamı 2427,17 hektar olup 62.786 yapının bulunduğu bu alan 380.238 kişilik bir nüfusu kapsamaktadır. Seferberliğimizde riskli olduğu tespit edilen, mühendislik hizmeti almamış ve ekonomik ömrünü tamamlamış binaların yerine; çevreyle uyumlu, enerjiyi savurmayan, estetik özellikler taşıyan sağlam binalar yapacağız” şeklinde konuştu.


218 Kuruluş lisanslandırıldı...

Riskli bina tespiti için şu ana kadar aralarında özel sektör, üniversiteler ve devlet kurumları da olmak üzere 218 kuruluş Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırıldı. Bakan Bayraktar lisanslandırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek; “Türkiye genelinde, 277 tanesi İstanbul’da olmak üzere, tapuya bildirilen riskli bina 327 adettir. Bu yaklaşık 4077 konuta  ve  518 dükkana yani toplamda 4595 yapıya tekabül etmektedir. Türkiye genelinde yaklaşık 14,5 milyon konutun risk tespitinden geçirilmesi ve yaklaşık 6,5 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanmaktayız” dedi.


Çözüm vatandaşımızın gönüllüğünü yakalamakla başlar...

Dönüşümün, özel sektör ve vatandaş eksenli olacağını belirten Erdoğan Bayraktar; “Özellikle belediyelerimiz kanalıyla dönüşümü yürüteceğiz. Belediyeler nerede gönüllülüğü yakalamışlarsa, nereyi hazır etmişlerse, siyasi ayrım gözetmeksizin, bu projeyi Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Bakanlık olarak, kentsel dönüşümü başarmayı büyük  bir vazife olarak görüyoruz” dedi.



Geri Dön