26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Van için Almanya'dan röntgen cihazı getiriyoruz!

Erdoğan Bayraktar: Van için Almanya'dan röntgen cihazı getiriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, depreme yönelik çalışmalar kapsamında riskli binaların tespiti için Almanya'dan getirtilen röntgen cihazının test aşamasında olduğunu, işlemin sağlıklı sonuçlanması durumunda seri alımı için çalışmalara başlan



Bayraktar, röntgen cihazlarının seri alımı durumunda, yerel yönetimlerin cihazın kullanımına dair eğitim ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışma yapılacağını belirtti.

CHP’li Haluk Eyidoğan’ın soru önergesini yanıtlayan Bayraktar, depreme yönelik çalışmalar kapsamında riskli binaların tespitine ilişkin olarak bilgi verdi.

Hasarlı binaların idarece tespiti durumunda, binaların yıkılıp yıkılmayacağına ya da güçlendirilip güçlendirilmeyeceğine karar verilebileceğine vurgu yapan Bayraktar şunları kaydetti: “Bakanlığımız, yapıların teknik özelliklerinin tespiti ve riskli yapılara uygulanacak işlemler hakkında yerel yönetimlere teknik destek sunmaktadır. Bakanlığımız tarafından talep edilmesi halinde kamu kurumlarına ait mevcut binaların beton kaliteleri ölçülmekte olup saha çalışmaları yapılmaktadır. Bakanlığımız Merkez Laboratuvarı’nda mevcut binaların beton kalitesini ölçmek ve değerlendirmek için Avrupa’da kullanılan ölçüm cihazları, ilgili mevzuat ve kullanılan deney metotları ile ilgili araştırmalar devam etmektedir.”

MERİÇ TAFOLAR/Van


Geri Dön