25 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Yer ve yapılaşmada hata olduğunu sanmıyorum!

Erdoğan Bayraktar: Yer ve yapılaşmada hata olduğunu sanmıyorum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Samsun'da sel olayının yaşandığı TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu



Bakan Bayraktar, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaretinde gazetecilerin Samsun'da meydana gelen sel felaketine ilişkin sorularını yanıtladı.


Bakan Bayraktar, şunları söyledi:


''Ölçümlemeler titizlikle yapılıyor da oradaki durum tam olarak nedir işin hemen başında yanlış konuşmamak lazım. İşi iyice bir etüt etmek lazım. Bu oluşumun neden kaynaklandığına iyice bir bakmak lazım. Çok değişik şeyler var. Önünün kapatılması olabilir. Başka türlü meseleler olabilir. Yani ona bakmak lazım. İşi bugün tetkik edeceğiz. Olayı etüt ettikten sonra olay nedir... Orada yoksa, yer seçiminde ve yapılaşmada bir hata olduğunu zannetmiyorum.''


Bakan Bayraktar, konuyla ilgili Samsun Valisi ile de görüşeceğini belirterek, oradaki incelemelerin sürdüğünü bildirdi.


Erdoğan Bayraktar: Yer ve yapılaşmada hata olduğunu sanmıyorum!


İKİ DERE ARASINA MI YAPILDI?


Samsun'un Canik ilçesinde Mert Irmağı'nın taşması sonucu 8 kişiye mezar olan Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarının iki derenin arasına yapıldığı ortaya çıktı. Canik Belediyesi konutları tanıtırken Fransız Balkonu, alüminyum korkulukları ile diğer projelerden farklılaştığını anlatıyordu. TOKİ ise olayın ardından olağan üstü olarak Toplandı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Yer seçimi ve yapılaşma konusunda yanlış olduğunu zannetmiyorum" dedi.


Fransız balkonlu ama iki dere arasına yapılan TOKİ Kuzey yıldızı konutlarında teslimatlar yaklaşık iki sene önce yapılmıştı.


BAYRAKTAR BÜYÜK BİR KIVANÇLA TANITMIŞTI


Dönemin TOKİ başkanı olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kuzey Yıldızı Projesi'ni büyük bir kıvançla kamuoyuna tanıtıyordu.


Bayraktar, "Dünya ile kucaklaşmaya çalışan Türkiye'de 120 belediye ile toplu konut anlaşması imzaladık. Projelerimizi büyük bir başarıyla yürütüyoruz. Türkiye'nin gerekli imar şartlarını taşımayan binalardan artık kurtulmasının zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Canik'te halkımız için çağdaş bir yaşam alanı oluşturacağız. Bu projede sadece konutlar yaklaşık 350 milyon TL'ye mal olacak. Ticaret merkezleri, okullar, camiler, parklar, diğer tesisler ve cezaevinin yeniden inşa edilmesi de dikkate alındığında beldede yaklaşık 500 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleşecek'' demişti.


Canik Belediyesi ise Kuzey Yıldızı Projesi'nin Fransız balkonu, alüminyum korkulukları ile diğer projelerden farklılaştığını anlatıyordu.


AA-HÜRRİYET


Geri Dön