19 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar'ın damadının 500 bin TL'sini soydular!

 Erdoğan Bayraktar'ın damadının 500 bin TL'sini soydular!

Bakan Bayraktar’ın damadı Mendev’in bankadan çektiği 500 bin lira jammer kullandığı iddia edilen kişiler tarafından otomobilinden çalındı...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın damadı Murat Barış Mendev’in bir bankadan çektiği 500 bin lira, jammer (sinyal bozucu) kullandığı iddia edilen kişiler tarafından otomobilinden çalındı. Mendev, soygunu fark edince büyük şaşkınlık yaşadı.

İşadamı Mendev, bir bankadan 500 bin lira çekti ve muhasebecisi ile birlikte İstanbul Kadıköy’de başka bir banka şubesine geldi. Bir süre bankada kaldıktan sonra yol kenarına park ettiği 34 HM 0777 plakalı otomobiline gelen Mendev, içinde 500 bin lira bulunan çantanın yerinde olmadığını fark etti. Büyük bir şaşkınlıkla tekrar içeriye koşan Mendev, bankanın güvenlik kameralarını inceleyince soyulduğunu anladı.



‘Kişisel birikimlerimiz’

Görüntülerde, henüz plakası belirlenemeyen bir otomobille Mendev’i takip eden üç kişinin jammer cihazı kullanarak soygunu gerçekleştirdikleri belirlendi.

Olay yerine gelen çok sayıdaki polis, çevredeki iş yerlerine ait güvenlik kamerası kayıtlarında zanlıların izlerini aradı. Kimliği belirsiz zanlıların jammer cihazı ile kapılarının kapanmasını engelledikleri lüks otomobilde de parmak izi çalışması yapıldı. Mendev, soygunun ardından takip edildiğinden şephelendiğini belirtirken “Bizim kişisel birikimlerimiz. Bizim için önemli bir miktardı” dedi. Mendev, “Son zamanlarda en yaygın olan yöntem bu. Soyguncular hedeflerindeki kişileri uzun süre takip ediyor, uygun anı bulduklarında da harekete geçiyor” diye konuştu.


Son yıllarda birçok işadamı bu yöntemle soyuldu. Hırsızlar, araçlarında para veya değerli eşya taşıdıklarını öğrendikleri kişileri takibe alıyor. Araç sahibi otomobilinden inip uzaktan kumanda ile aracını kilitlerken, jammer (sinyal bozucu) sistem devreye sokuluyor. Böylece aracın kilitlenmesi engelleniyor.


Sema Bayraktar ile evli

Mendev, 2008 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kızı Sema Bayraktar ile evlenmişti. Nikahta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan şahitlik yapmıştı.



Milliyet


Geri Dön