24 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar'ın projesi M.Ali Birand'ı havalara fırlattı!

Erdoğan Bayraktar'ın projesi M.Ali Birand'ı havalara fırlattı!

Posta gazetesi yazarı Mehmet Ali Birand, çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Ataköy sahili projesini açıklaması ile nasıl havalada fırladığını yazdı... Birand'ın söze 'Erdoğan Bayraktar farkını yine ortaya koydu' diyerek başladı...



 

İşte 'İstanbullu  denizle buluşacak' başlıklı  o yazı;

'Erdoğan Bayraktar farkını yine ortaya koydu. çevre ve şžehircilik Bakanı, Ataköy sahil şeridi konusunda hazırladığı projeyle hepimizin kalbini kazandı.

Düşünebiliyor musunuz, 12 milyonluk bir İstanbul'da yaşıyoruz ve bu nüfusun yaklaşık yüzde 30'u hayatında denize girmemiş. i Daha denize girecek imkana ulaşamamış. Nedeni de çok basit. Denize açık sahillerimiz zamanında öylesine parsellenmiş ve özel kişiler tarafından kapatılmış ki, vatandaşın denize girmesi açıkça engellenmiş.

Erdoğan Bayraktar'ın açıkladığı yeni proje, işte bu açıdan beni havalara fırlattı. Düşünün Bakırköy'deki Ataköy sahil şeridi doğrusu tam 25 yıldır özel şahıslar tarafından kullanıldı. Bugün de tam anlamıyla bir mezbelelik halinde. Bu duruma karşı mücadeleyi  TOKİ  sürdürmüştü ve sonunda kazandı. şžimdi Topkapı surlanndan Florya'ya kadar dev bir proje gerçekleştirilecek ve herkesin yararlanabileceği bir alan yaratılacak.

Tek umudum güzel bir çevre düzenlemesi yapılıp çirkinliklerden kaçılmasıdır. Kim tasarlayacaksa iyi seçilmeli ve eşe dosta değil, işin ehline verilmeli.

Bu arada denize girilecek bölge de mümkün olduğunca geniş tutulmalı.

Son bir not: İstanbul'un en büyük açığı marinadır. Yerli ve yabancı tekne sayısı giderek artarken yeterli marina yoktur. Erdoğan Bayraktar'a tekrar bravo...'

Mehmet Ali Birand / POSTA

 


Geri Dön