23 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar:Kapıcı daireleri için düzenlemeler yapılacak!

Erdoğan Bayraktar:Kapıcı daireleri için düzenlemeler yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ordu'ya giderek Vali Vekili Ömer Adar'ı ziyaret etti ve Samsun Sel olayında kapıcı dairesinde yaşanan olaylar neticesinde, kapıcı dairelerinin de satışa sunulan daireler ile aynı seviyede olması için yasal düz




Çevre ve Şehiriclik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu’ya giderek Vali Vekili Ömer Adar’ı ziyaret etti. Ziyareti esnasında Samsun'da meydana gelen sel felaketinde kapıcı dairelerinde yaşanan acı olaylar ile birtakım açıklamalarda bulundu.


Bakan Bayraktar, “Normal satışa sunulan daireler nerede yapılıyorsa, kapıcı dairelerinin de orada yapılması gerekir diye biz de bu konuda kendi düzenimizi, yasaları, yönetmenlikleri irdeleyeceğiz” dedi. 


Samsun’da yaşanan ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, dün iki bakan arkadaşıyla birlikte olay yerinde incelemelerde bulunduklarını anımsattı. 



Sel felaketinde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dileyen Bakan Bayraktar, hükümet olarak, ilgili kurumlar olarak selin nedenine ilişkin ayrıntılı çalışma yürüttüklerini ifade etti.



Bakan Bayraktar, Türkiye genelinde kapıcı dairesi olarak adlandırılan daireleri yeniden gözden geçireceklerini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:


3194 sayılı İmar Kanunu 70-80 senedir tüm Türkiye’ye hizmet veren bir kanun. Bu kanun ve belediyelerin çıkardıkları yönetmenliklere göre iskan edilebilecek gerek kapıcı daireleri gerekse de bodrum katları, bodrum derken sıfır kotunun altında yapılan, pencereleri 50 santim yukarıda olmak şartıyla yapılabilen daireler. Burada pencere 90 santim yukarıda yapılmış. Ama bu durumun bir gözden geçirilmesi lazım. Türkiye artık belli bir seviyeye geldi, belli bir gelişme düzeyini yakaladı. Normal satışa sunulan daireler nerede yapılıyorsa, kapıcı dairelerinin de orada yapılması gerekir diye biz de bu konuda kendi düzenimizi, yasaları, yönetmenlikleri irdeleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz bunu. Sadece sel afet yönünden değil hayat kalitesinin artması yönünden de gözden geçirilmesi gereken bir husus.


 


Bakan Bayraktar, kapıcı dairelerini sadece Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan binalarda değil, tüm Türkiye’deki yapılacak binalarda da gözden geçireceklerini sözlerine ekledi.


 


Bakan Bayraktar daha sonra Ordu Belediyesini ziyaret etti.


Geri Dön