29 / 03 / 2024

Erdoğan Bayraktar:Yasaya aykırı olanlara yasa ne diyorsa onu uygulayacağız!

Erdoğan Bayraktar:Yasaya aykırı olanlara yasa ne diyorsa onu uygulayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Eylül ayında sahil şeridinde kaçak yapılara yönelik yıkımların başlayacağını belirterek ' Yasa ne diyorsa onu uygulayacağız ' dedi.




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sahillerdeki kaçak yapılara gönderilen 'Boşaltın' yazısının ardından bazı kaçak yapıların kendi kendini yıkmaya başladığını söyleyerek, 'Yasaya uygun sahillerde kıyı kenar çizgisi şartlarına uygun olarak yapılmaya devam edecek. Kat sınırlaması var. Kıyıdan çekme sınırlaması var. Yasal yapanların yanındayız. Hatta teşvik veriyoruz. Yasaya aykırı olanlara yasa ne diyorsa onu uygulayacağız' dedi.


YASA MESAJI VERİYOR


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Eylül sonunda yıkılacak olan sahillerdeki kanuna aykırı yapılarla ilgili, ' Yasaların verdiği bu mesajı bizim okumamız lazım' dedi. Pakistan'ın çok büyük bir atılım yaptığına da değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ' Pakistan hükümetiyle enerji, güvenlik, şehirleşme, çevre, TOKİ, coğrafi bilgi sistemine kadar birçok konuda 13 anlaşma yaptıık.. TİKA, TÜBİTAK tarafından anlaşmalar yaptık. Ankara'daki  TOKİ  evleri hakkında Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif'e brifing verdik' diye konuştu.


Albayrak Pakistan'da çok başarılı


Bayraktar, 'Orada bizim iki tane firmamız var. Birisi Albayrak firması. Onlar orada çok başarılı çalışıyorlar. Onları kutluyorum. Hem halk otobüsü işletmeleri var hem de metrobüs işletmeleri var. Hem de oranın katı atıklarını dönüştürüyorlar. Lahor'un sokakları pırıl pırıl' diye konuştu.



Yeni Şafak


Geri Dön