24 / 04 / 2024

Erdoğan Tok: İlkadım'da kentsel dönüşüme başlayacağız!

Erdoğan Tok: İlkadım'da kentsel dönüşüme başlayacağız!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştirmek. Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde bu dönüşümü gerçekleştirme oranımız oldukça yüksek." diye konuştu.



İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, komşu iftarları kapsamında Selahiye, Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahalleleri sakinleri ile bir araya geldi. Yüzlerce kişinin katıldığı komşu iftarı Leventler Sokak'ta gerçekleşti. Üç mahalleyi bir araya getiren iftar öncesi mahalle sakinleri ile tek-tek görüşen Başkan Tok, bölgede en çok merak edilen konu olan kentsel dönüşüm ile ilgili açıklama yaptı. Tok, "Halkımızın rızası doğrultusunda yerinde dönüşüm çalışmalarına başlayacağız. Görüyorum ki, halkımızın da her geçen gün bu isteği artıyor" diye konuştu.



"VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ" 

Yerinde dönüşüm çalışmalarının İlkadım'ın çehresini önemli ölçüde değiştireceğini kaydeden Tok, "Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerimizin merak ettikleri konulardan en başında yerinde dönüşüm geliyor. Kökçüoğlu Mahallesi'nin sorunlarını bilen bir kardeşiniz olarak 2004-2009 yılları arası belediye başkanlığım döneminde Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallerimiz için bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. O zaman bu mahallelerimizin inşaat emsal değerlerini çok yükselttik. Halkımız, bizi tekrar bu göreve getirdiği gün bu mahallelerimizin imar durumu ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arzumuz kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştirmek. Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde bu dönüşümü gerçekleştirme oranımız oldukça yüksek. Gördüğüm kadarıyla artık halkımız bunu bekliyor. Bizler vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız. Çünkü inşaat haklarını çok yükselttik. 1.40 emsali, 4 emsale yükselttik. Allah'ın izniyle vatandaşlarımızı mağdur etmeden yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bizler adaları oluşturduk ama halkımız istemez ise bizler zorla bir şey yapmayacağız. Razı olduğunuz an, bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. Razı olma noktasında yüzde 8090 oranını halkımızda görüyorum" şeklinde konuştu. 



KOMŞU İFTARINDAN ATAKÖY'E 

Komşu iftar programının ardından ikinci iftar alanına geçen Başkan Tok gerçekleşen komşu iftarı sonrası geleneksel hale gelen Ataköy Mahallesi  TOKİ  Blokları sakinleri tarafından yapılan iftara katıldı. TOKİ konutları sakinleri ile bir araya gelen Başkan Tok, blok sakinleri ile sohbet etmenin yanı sıra isteklerini de dinledi. 



Ekip


Geri Dön