24 / 04 / 2024

Erdoğan'dan faiz açıklaması!

Erdoğan'dan faiz açıklaması!

Faiz oranlarının aşağıya çekilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizimiz, bulunduğu noktadan aşağıya gelmesi lazım. En kritik dönemde yatırımlar bizim çıkışımız olacaktır" diye konuştu. İşte açıklaması...




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda ekonomiyle ilgili değerlendirmede bulundu.


Erdoğan şöyle konuştu:


"Hükümetteki ve bürokrasideki devamlılık sayesinde, 2015 yılını küresel krize rağmen ciddi bir kayba uğramadan, hedeflerimize yakın düzeyde tamamlayacağımıza inanıyorum. Kasım ayındaki seçimin ardından güçlü bir hükümetin kurulabilmesi halinde, yani adını ben şöyle koyuyorum; bir istikrar hükümeti kurulması halinde 2016 yılına büyük bir moralle gireceğimizden ve beklentilerin çok üzerinde bir büyüme oranına ulaşacağımızdan şüphe duymuyorum."


Faiz oranlarının aşağıya çekilmesi gerektiğini belirten Erdoğan,  "Bizim dışımızdaki ülkelerin faiz oranlarına baktığınızda neredeyse hepsi 0'a yakın. 0,1, en yükseği 2. Böyle bir durumdayız. Amerika'ya bakıyorsunuz FED 0 - 0,25 bu aralıkta. Japonya'ya bakıyorsunuz böyle. Ama bizim şu anda faizimiz, bulunduğu noktadan aşağıya gelmesi lazım. Niçin? Yatırımları artırmamız gerekiyor. En kritik dönemde yatırımlar bizim çıkışımız olacaktır" diye konuştu.



Milliyet






Geri Dön