29 / 03 / 2024

Ereğli Belediye şantiyesi Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün işini kolaylaştırıyor!

Ereğli Belediye şantiyesi Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün işini kolaylaştırıyor!

Ereğli Belediyesi şantiyesinde yapılan üretimle hem Ereğli İlçesine hem de belediyeye önemli katkılar sağlanıyor. Belediyeye ait şantiye alanında yapılan çalışmalar belediye Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin işlerini kolaylaştırıyor.



Saç ve demir türevi çalışmaların yapıldığı kaynak atölyesi tarafından üretimi gerçekleştirilen kamelya, oturma grupları, piknik masası, basketbol potası, kale direkleri, orta refüj kalıpları, kapı, pencere, çevre korkulukları vb türdeki malzemeler kentin farklı bölgelerinde kullanılıyor. 


ŞANTİYE ÜRETİMLERİ KULLANILIYOR

 Şantiye tarafından üretilen otobüs ve minibüs durakları Toros Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ı ve 2.  TOKİ  Evleri, fakülte ve yüksek okul ile öğrenci yurdu önü başta olmak üzere kentin dört bir noktaya yerleştirerek yolcuların beklerken, yazın güneşten, kışın ise yağıştan korunmalarına imkan sağlıyor. Şantiye alanında ayrıca bordür, orta refüj taşları, kaldırım, kelebek bordürler, büz, kanalizasyon taşları, taş parkeler ve mezar içlerine konulan taş blokların üretimi gerçekleştiriliyor. Asfalt biriminin hazırlıkları da yine şantiyede yapılan çalışmalar arasında yer alıyor. 


ŞANTİYESİ OLAN BELEDİYENİN SIRTI YERE GELMEZ

 Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, özellikle kentsel dönüşümlerde belediye şantiyelerinin önemine dikkat çekerek "Şantiyesi üreten, araçlarının gücü yerinde olan belediyelerin sırtı yere gelmez. Belediyenin kendisinin üreterek hizmete sundukları olmasa, bu ihtiyaçların dışarıdan satın alma yolu ile giderilmesi hem hizmetin gecikmesine, hem de maliyetlerin yükselmesine neden olur. Belediyemize ait Karaman yolu üzerindeki şantiyemizde biz üretiyor ve ürettiklerimizi halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 


Anadolu'da Bugün


Geri Dön