25 / 04 / 2024

Eren Holding artık Metropol'den yönetilecek!

Eren Holding artık Metropol'den yönetilecek!

Lacoste ve Burberry gibi önemli dünya markalarını bünyesinde barındıran Eren Holding, Metropol İstanbul'dan 20 bin metrekare ofis satın aldı. Şirket tüm yönetim birimleriyle artık Metropol'den hizmet verecek...



Enerji, kağıt, ambalaj, perakende, çimento, tekstil ve turizm sektöründe faaliyet gösteren ve bünyesinde Lacoste, Burberry gibi dünya markalarını barındıran Eren Holding, Metropol İstanbul projesinden 20 bin metrekare büyüklüğünde ofis satın aldı. 

2015'te taşınacaklar

Metropol İstanbul'un C2 bloğundan inşaat alanı 30 bin metrekare kullanılabilir alanı ise 20 bin metrekare ofis satın alan şirket, bünyesinde bulunan tüm şirketlerin yönetim birimlerini halen İstanbul Yenibosna'da bulunan merkezlerinden 2015 sonu itibariyle Metropol İstanbul'a taşıyacak. 


Yönetim Metropol'e taşınıyor

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle Varyap-Gap İnşaat ortaklığında İstanbul Finans Merkezi sınırları içinde yer alan Metropol İstanbul'dan ofis satın aldıklarını duyuran Eren Perakende Genel Müdürü Mehmet Eren, tüm şirketlerinin yönetim birimlerini Metropol'e taşıyacaklarını söyledi. 


Eren, "Şirketimiz sürekli büyüyor. Bundan dolayı yeni bir ofis arayışımız vardı ve Metropol'den satın almaya karar verdik. Metropol İstanbul E-5, E-6 üzerinde ve yürüme mesafesinde olması nedeni ile muhteşem bir lokasyona sahip. Bence Metropol İstanbul,  İstanbul'da İstinye Park'tan sonra ikinci büyük proje. 20 tane yabancı ülkeyle çalışıyoruz ve bunlar sürekli günü birlik olarak Türkiye'ye gelip gidiyorlar. Metropol İstanbul'un havaalanına yakınlığı da yabancı ziyaretçilerimiz açısından oldukça avantajlı olacak" dedi. 


İndirim yapılmadı

Toplam 20 bin kullanılabilir ofis alanı satın aldıklarını vurgulayan Mehmet Eren, firmadan harhangi bir özel indirim almadıklarını, bugünki liste fiyatından satın alım yaptıklarını belirtti. Mehmet Eren, ilerleyen süreçte Metropol AVM'de de markalarıyla yer almak istediklerini söyledi. 


Son 5 yılın en büyük anlaşması

İstanbul Finans Merkezi ile bölgenin sadece kamusal değil özel söktör tarafından da ilgi gördüğünün altını çizen Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Eren Holding ile yaptıkları anlaşmanın son 5 yılda özel sektör ile yapılan en büyük anlaşma olduğunu belirtti. 


Kurumsal yatırımcıları bekliyoruz

Türkiye'nin ve dünyanın önemli markalarının İstanbul Finans Merkezi'nde yerlerini almak için sıraya girdiklerini belirten Varlıbaş, kurumsal yatırımcıları beklediklerini ifade etti. Varlıbaş, "Özellikle Metropol İstanbul'a gelen markalar, katmadeğer anlamında birçok kazanım elde edecekler. Metropol İstanbul, Finans Merkezi içindeki konumuyla ve nitelikleriyle büyük kuruluşların tercihi olmaya devam edecek dedi. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön