25 / 04 / 2024

Erenköy Gümrüğü'nün yeni yeri neresi olacak?

Erenköy Gümrüğü'nün yeni yeri neresi olacak?

Ataşehir Kayışdağı'nda yer alan Erenköy Gümrüğü'nün önce taşınması 4 yıldan beri konuşuluyor. Erenköy Gümrüğü'nün yeni yeri için arazi arayışları devam ediliyor. Gümrük için Tuzla ve Gebze bölgeleri düşünülüyor...




2010 yılında Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın taşınacağını söylediği Erenköy Gümrüğü'nün yeni yeri neresi olacak? Şehrin içerisinde yer alan Erenköy Gümrüğü'nün taşınmasıyla trafiğin rahatlaması bekleniyor.


Bakan Yazıcı, gümrüğün taşınmasıyla ilgili 2011 yılında "Erenköy'deki gümrük faaliyetleri nedeniyle TIR'lar trafiği aksatmakta, orası kaliteli hizmet sunumuna imkan vermekten uzak durumda. Erenköy'deki gümrük alanını, henüz protokol imzalanmadı ama, görüşmeler sürüyor, TOKİ'ye devrediyoruz. Tuzla'da en az 500 dönümlük arazi belirlendi, seçimini yapmak üzereyiz. Gümrük hizmetlerini oraya taşıyacağız.  TOKİ  oradaki gümrüğün ihtiyaç duyduğu tesisleri altyapı olarak yapacak ve teslim edecek." şeklinde konuşmuştu.



Arazi arayışı Gebze'ye kaydı


Geçen yıl Ağustos ayında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2 bin dönüm yani 2 milyon metrekare arazi arayışında olduklarını söylemişti. Erenköy Gümrüğü için öncelik Tuzla'da ancak arazi arayışı Gebze'ye doğru yönelmiş durumda. 


2 milyon metrekarelik kamuya ait arazi bulunmaması durumunda bu büyüklükte projeye uygun özel araziler de değerlendirilebilecek. Bakan bunların arasında TSE ve TÜBİTAK arazilerinin olabileceğini paylaşmıştı. Ancak Gebze Belediyesi'nin planlama biriminde henüz konuyla ilgili resmi bir çalışma yok.



Erenköy Gümrüğü'nün yerine ne yapılacak?


Hala Kayışdağı'ndaki yerinde faaliyete devam eden Erenköy Gümrüğü'nün arsası çok değerli. Bir çok markalı konut projesiyle gelişen bir bölgede Ataşehir Kayışdağı'nda yer alan Erenköy Gümrüğü'nün arazisi önemli bir konumda bulunuyor. Yerine ne yapılacağı henüz belli değil.


Erenköy Gümrüğü nün yeni yeri neresi olacak?



Geri Dön