19 / 04 / 2024

Erenler kentsel dönüşüm 1. etap ihalesine 8 teklif geldi!

Erenler kentsel dönüşüm 1. etap ihalesine 8 teklif geldi!

Türkiye’ye model olacak Erenler Kentsel Dönüşüm 1. Etap ihalesine 8 teklif verildi. En düşük teklif 26 milyon 788 bin TL ile Kemal- Hasan Ekşi İnşaat Ltd. Şti. tarafından geldi...




Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın 08 Nisan 2013 tarihli ve 1634 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 22 Nisan 2013 tarihli ve 2013/4697 Sayılı Kararname ile Riskli Alan İlan edilen Sakarya İli, Erenler İlçesi, Yenimahalle ve Küpçüler Mahallesi sınırları içerisindeki uygulanacak olan Kentsel Dönüşümün ilk etabı olarak; 280 Konut ve 1 ticaret yapısının, peyzaj, kaldırım ve alt yapı işlerini kapsayan yapım ihalesi, 12 Aralık 2014 Cuma günü Erenler Belediyesinde gerçekleştirildi.


Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Sami ÖZTÜRK'ün de teşrif ettiği ihale öncesinde misafirlere kısa bir selamlama konuşması yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk; “Bugün yaklaşık olarak 5 yıldır yürütmekte olduğumuz çalışmalarımızın nihayetine erme zamanı gelmiştir. Bu proje hem Sakarya’mıza hem de Ülkemize örnek teşkil edecek bir kentsel dönüşüm projesi olacaktır. Bu projenin içinde ticari alanlar, sosyal alanlar ve konut alanları olacaktır. Bizlere bu konuda da desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın Sayın İdris Güllüce’ye Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sayın Vedat Gürgen Beyefendiye Sakarya Milletvekili ve Aile Sosyal Politikalara Bakanımız Ayşenur İslam’a huzurlarınızda Teşekkürlerimi sunuyorum. Bu proje Sakarya’ya ve Erenler’e çok fazla değer katacaktır. Erenlerin ve Sakarya’nın çehresini değiştirecektir. İçerisinde yapılacak olan cazibe merkezleri bölge insanını bu alana çekecek olmaklar beraber dünya üzerindeki birçok marka ve firma da burada ticaret yapmak isteyecektir. Sözlerime son vermeden önce Söylenen onca yalana iftiraya rağmen Cavit ÖZTÜRK’e güvenini gösteren. Erenler Halkına Huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, bu sürecin ve hizmetin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum” dedi.


Belediyenin meclis toplantı salonunda saat 14:00’te başlayan ve Belediyenin Web TV’sinden de canlı olarak yayınlanan ihale ile Küpçüler mahallesinde yapılacak olan 38.135,91 m² alanda 280 konut, 1 ticaret yapısı, peyzaj, kaldırım ve altyapı işlerini kapsayan kentsel dönüşüm birinci etap birinci kısım ihalesini kazanan firma, ihale komisyonunu yapacağı incelemeler neticesinde belli olacak.


Türkiye’ye model olacak Erenler Kentsel Dönüşüm 1. Etap ihalesine; Eyfel Çelik İnş.Tahhüt Tic ve San.Ltd.Şti, Mustafa Ekşi İnşaat Turizm San ve Tic.Ltd.Şti, Özsoy İnşaat Turizm Ticaret ve San. A.Ş, Hisar Yapı Ticaret ve San. A.Ş, Terminal Yapı Tic. Ltd. Şti, Evyap İnşaat San. ve Tic.Ltd.Şti, Leda Yapı ve Proje Taahhüt Ltd.Şti, Kemal-Hasan Ekşi İnşaat Tah.Tersane İşl.Nak.İçve Dış Tic.Ltd.Şti olmak üzere toplamda 8 firma katıldı. En düşük teklif 26 milyon 788 bin TL ile Kemal- Hasan Ekşi İnşaat Ltd. Şti. tarafından verildi. Erenler Belediyesi Yazı İşleri ve İnsan Kaynakları Müdürü Özkan Güğercin’in Komisyon Başkanlığını yaptığı 5 kişiden oluşan ihale komisyonunun, verilen tekliflerin incelenerek bir hafta içinde kararın açıklanacağı belirtildi.



Geri Dön