19 / 04 / 2024

Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son durum ne?

Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son durum ne?

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bir dizi programa katılmak üzere Sakarya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile bir araya geldi. Bakan Güllüce ile Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etap çalışmalarını inceledi



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bir dizi programa katılmak üzere Sakarya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile bir araya geldi. Bakan Güllüce ile Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etap çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Toçoğlu, daha sonra Erenler Belediyesi’nde gerçekleştirilen ziyarete katıldı. Bakan İdris Güllüce buluşmada Erenler Belediyesi Başkanı Cavit Öztürk’ten devam eden yatırımlar ve yeni projeler ile ilgili bilgiler aldı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Haber Sakarya Halk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’ya Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Ankara’da brifing veren Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Kentsel dönüşümde 280 konut ve 1 iş merkezinden oluşan 1. Etap çalışmaları tamamlanmak üzere” dedi.


BRİFİNG VERDİ

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’yı ziyaret etti. Bakanlıkta gerçekleşen ziyarette Erenler Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen de hazır bulunurken Başkan Öztürk, Bakan Sarı’ya Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili brifing verdi.


“SORUMLULUK BİLİNCİ İLE ÇALIŞIYORUZ”

Kentsel dönüşüm ile Erenler’den yeni bir şehrin yükseldiğini ifade eden Öztürk, tamamlanmak üzere olan 1. Etap projesinin de son rötuşlarını sunum halinde açıkladı. Başkan Öztürk, “Belediyemiz, bakanlıktan tam yetki alarak kentsel dönüşüm projesini yürüten ilk belediye olmanın sorumluluğu içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. 280 konut ve 1 iş merkezinden oluşan 1. Etap çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu çalışmalarda da görüldüğü gibi Erenler’den yepyeni bir şehir yükseliyor. Proje tamamlandığında Sakarya’nın Sakarya’nın marka değeri yükselecektir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu projede Erenler’e desteği bizleri son derece mutlu ediyor. Bakanımıza desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ayrıca yapılacak olan 2. ve 3. Etap hakkında bilgiler vererek, Roman vatandaşlara özgü yaşam alanı konusunda çok hassas olduklarını belirtti.


DESTEKLER ARTARAK SÜRECEK

Kentsel dönüşümde gelinen noktadan son derece memnun olduğunu ifade eden Bakan Sarı ise “Çok açık bir şekilde görülüyor ki Erenler Belediyesi kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Kısa bir süre içerisinde 1. Etapta sona gelinmesi bunun göstergesidir. Bu sorumluluk bilincinde sürdürülen çalışmalar bizi oldukça memnun ediyor. Sonraki etapta gerçekleşecek olan Roman vatandaşlara özgü yaşam alanları da bakanlık olarak hayli ilgimizi çekti. Erenler Belediyesi Roman vatandaşları da mağdur etmeyerek kendilerinden sonra çalıştığımız belediyelere örnek olacak. Umuyorum ki proje tamamlanana kadar çalışmalar aynı süratle devam edecektir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Erenler’deki dönüşüme desteklerimiz artarak sürecek.” ifadelerini kullandı.


Sakarya Halk Gazetesi


Geri Dön