19 / 04 / 2024

Erenler'de kaçak yapıya izin verilmeyecek!

Erenler'de kaçak yapıya izin verilmeyecek!

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk köyden mahalleye dönüşen mahalle muhtarları ile görüştü.



Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı ve İmar ve Şehircilik Müdürü Musa Gülmez ile birlikte köyden mahalleye dönüşen ve İmar planı bulunmayan Ekinli, Yazılı, Kayalar Reşitbey, Kayalar Memduhiye, Değirmendere ve Küçük Esence mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

 

Vatandaşlarımız Tip Ev Projesinden Faydalansın

Kaçak Yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceklerini belirten Başkan Öztürk; ''Büyükşehir yasasıyla birlikte köyden dönüşen 6 mahallenin imar planı yok. Mevcut dokunun korunması için bu dönüşümde vatandaşlarımız zorluk çekmesin diye geçtiğimiz yıl tip projeler ürettik. Bu sebeple kaçak yapılaşma kesinlikle istemiyoruz. Biz kaçak yapılaşmalar yerine arsalarına konut yapmak isteyen vatandaşlarımızın proje maliyeti olmadan ve belediyeye herhangi bir ücret ödemeden Tip Ev Projemizden ücretsiz olarak faydalanmasını istiyoruz'' dedi.


Yapılan Bilgilendirme toplantısı için Başkan Öztürk'e teşekkür eden mahalle muhtarları ''Bugünden itibaren Vatandaşlara Belediye'ye danışmadan ve bilgi almadan kesinlikle işlem yapmamaları gerektiğini özellikle açıklayarak bilgilendireceklerini belirttiler.


Yeni Sakarya 


Geri Dön