25 / 04 / 2024

Erensan, Ortadoğu'da fabrika yapmaya hazırlanıyor!

Erensan, Ortadoğu'da fabrika yapmaya hazırlanıyor!

Erensan Isı Cihazları Pazarlama ve Servis A.Ş, Ortadoğu´da fabrika yatırımına hazırlanıyor



Erensan Şirketler Grubu´ndan yapılan yazılı açıklamada Genel Müdür Efkan Çeviker, Ortadoğu´da fabrika yatırımının başlatılmasını 2011 iş planlarına aldıklarını, fizibilite çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Çeviker, 5 milyon dolara mal olması planlanan söz konusu yatırımla, bu pazarda kuvvetlenmeyi amaçladıklarını ifade ederek, yeni tesis yatırımı için odaklandıkları ülkeleri, Suriye, Ürdün ve Lübnan olarak sıraladı.

Erensan´ın yurt içi ve yurt dışı pazarlardan doğan ihtiyacı karşılamak için Yozgat´taki fabrikasını da büyüttüğünü kaydeden Çeviker, "Mevcut 3 üretim holü sayısını 5´e yükseltiyoruz. Yine 2 hol eylül ayı itibarıyla hizmete girecek. Böylelikle Yozgat tesisimizde istihdam yüzde 50 artışla 300 kişiye ulaşacak" dedi.

Çeviker, 2009 yılında 20 milyon avro ciroya ulaştıklarını belirterek, üretimlerinin 2010 yılı sonunda 4 bin tonu bulacağını, 2011´de büyüyecek Yozgat fabrikası ve Ortadoğu´da kurmayı planladıkları tesis ile birlikte üretimin 6 bin tona yükseleceğini anlattı.

"Türkiye´nin ilk kendinden yoğuşmalı" kazanı TR C Serisi´ne değinen Çeviker, doğalgaz tüketimini azaltan teknolojisiyle yoğuşmalı konutlarda, iş merkezlerinde, hastanelerde, okullarda, otellerde, endüstriyel ve resmi yapılarda yakıt tasarrufu ve yüksek verimlilik sağladığını kaydetti.

Çeviker, şu bilgileri verdi: "TR C serisi yoğuşmalı sıcak su kazanları ısı elde etmek için doğalgazın üst ısıl değerini kullanır. Doğalgazın alt ısıl değeri esas alındığında gizli ısı oranı yüzde 11´dir. TR C serisi yoğuşmalı kazanlar su buharını yoğuşturarak bu gizli ısı potansiyelinin büyük bir kısmını kullanır. Buharlaşma ısısından ayrıca faydalanılması ve üst ısıl değerinin esas olarak alınması ile yüzde 100´ün üzerinde ısıl verim elde edilir."
AA


Geri Dön