20 / 04 / 2024

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene havzasıyla ilgili projeyi açıkladı. Trakya Gelişim Projesi adıyla bir çalışma yaptıklarını belirten Eroğlu,ıslah çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını söyledi. Erozyon kontrolü kapsamında ağaçlandırma çalışması yapıldığını anlatan Eroğlu, “Taşkın erken uyarı sistemini kuruyoruz. Baraj ve göletlerin tamamının inşasını planlıyoruz. Belediyelerin yapması gereken arıtma tesislerini, DSİ’nin kanununda bir değişiklik yaptık, ana kolektörler ile atık su ileri biyolojik arıtma tesislerini onlar yapıyor. Şu anda 12 tane atık su ileri biyolojik arıtma tesisinin inşaatı yapılıyor” dedi.


3 tesis bitti 6’sı devam ediyor


Ergene’yi kurtarmaya kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, “Kırklareli gibi il merkezleri DSİ tarafından yapılıyor. Bu çerçevede Kırklareli Vize, Pınarhisar atık su ileri biyolojik arıtma tesisleri tamamlandı. 6 tanesi de şu anda tamamlama safhasında, bu yıl sonunda bitecek. 3 tanesi de inşaat safhasında. Böylece tam 12 tane ileri biyolojik arıtma tesisini Ergene için tamamen kurmuş olacağız” diye konuştu. Eroğlu, dereler ıslah edildikçe Ergene’deki kalitenin de iyileşmeye başladığı müjdesini verdi.


Star


Geri Dön