26 / 04 / 2024

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı projesiyle birinci oldu!

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı projesiyle birinci oldu!

Mimarlık dalının en prestijli etkinliklerinden Dünya Mimarlık Festivali’nde büyük ödüller sahiplerini buldu. Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı projesiyle birinciliği aldı



Her yıl dünyanın dört bir yanından mimarları bir araya getirmek, nitelikli projeleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleşen ve mimari alanında dünyanın en prestijli etkinliklerinden biri olarak tanımlanan Dünya Mimarlık Festivali’nde (The World Architecture Festival-WAF) ödülleri sahiplerini buldu. 3-5 Kasım arasında Barcelona’da gerçekleştirilen festivalden ilk kez Türk mimarlar da büyük ödülle döndü. Geçtiğimiz yıl Tuz Ambarı projesiyle Ulusal Mimarlık Ödülü’nü kazanan
Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık, aynı projeyle bu kez Dünya Mimarlık Festivali’nde ‘Eski/Yeni’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.
Dünyanın her köşesinden 1300’ü aşkın başvurunun olduğu yarışmada, 14 ayrı kategoride finale kalan 236 mimar büyük jüriye sunum yaptı. Sunumların sonunda dünyanın en iyi ‘Eski/Yeni Yapı’sının DDB Medina Turgul’un Kasımpaşa’daki ofisi, Tuz Ambarı olduğu ilan edildi.
WAF’ta dört farklı kategoride yarışan Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık’ın kurucu ortakları Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar, aldıkları dünya birinciliği için şunları söylediler: “Bu ödül Türkiye’de gelişmekte olan mimarlık kültürüne verilmiş bir ödüldür ve umarız tüm sektörü bu anlamda heyecanlandırmaya ve yüreklendirmeye faydalı olur.”
Tuz Ambarı, 170 yıllık geçmişiyle İstanbul’un endüstriyel geçmişinin izlerini taşıyor. Cam ve çelik konstrüksiyonlarla yeniden tasarlanarak reklam ajansına dönüşen yapının tüm mimari özellikleri korunarak yeni bir işlev kazandırıldığından, finale kalan 16 proje arasında öne çıktı ve birinciliğe değer bulundu.
Milliyet Cadde

 


Geri Dön