20 / 04 / 2024

Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık 3 dalda "en iyi" ödülü aldı

Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık 3 dalda

Mimar Sinan anısına düzenlenen Ulusal Mimarlık Ödülleri'nde Erginoğlu Çalışlar Mimarlık 3 dalda ödüle layık görüldü



Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık, TMMOM Mimarlar Odası'nın düzenlediği Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nde organizasyon tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 3 dalda birden "En iyi" ödülüne layık göründü. Uluslararası Mimarlık Ödülü iki yılda bir Mimar Sinan anısına 6 dalda veriliyor.

Türk mimarlığı sınırları aştı
Doğan Tekeli başkanlığında, Boğaçhan Dündaralp, Namık Erkal, Hüseyin Kahvecioğlu ve Nevzat İlhan'dan oluşan seçici kurul, son iki yılda gerçekleştirilen 160 projeyi değerlendirdi ve finale kalan 37 aday arasından en iyileri belirledi. Erginoğlu Çalışlar Mimarlık, Turkcell Ar-Ge Merkezi/Gebze projesiyle Yapı Dalı Başarı Ödülü, DDB & Co. Tuzambarı/Kasımpaşa projesi ile Yapı Dalı Koruma-Yaşatma Başarı Ödülü ve Tarsus'taki SEV İlköğretim Okulu Kampusu projesiyle de Proje Dalı Başarı Ödülünü aldı.

Erginoğlu Çalışlar Mimarlık ortaklarından Hasan Çalışlar Ulusal Mimari Ödülleri'nin mesleki teşvik bakımından önemli olduğunu belirterek "Sergiyi ve ödül kazananları görünce, Türk mimarlığının evrenselleştiğini ve artık dünya seviyesinde olduğunu söyleyebiliyoruz. Özel sektörün talepleri doğrultusunda büyüyüp gelişen Türk mimarlığı artık sınırları aşıyor ve başka coğrafyalara açılarak tasarım ihracatı yapabiliyor" dedi. Tarsus'un sıcak ikliminden dolayı kampus içinde rüzgar koridorları yaratıldı. Binanın soğutma için harcayacağı enerji sarfiyatının azalmasını sağladı.

Tarihi Tuz Ambarı / Kasımpaşa
Özgün mekan bölümlemelerine sadık kalınarak, yeni bir işleve kavuştu. Binanın duvarlarına dokunmadan, çelik konstrüksiyonla içine kurulan yeni yapı, şeffaflığıyla şimdiye kadar oraya yapılmış her mimari müdahalenin katmanlar halinde görülebilmesini sağlıyor.

TURKCELL Ar-Ge Binası
"Turkcell Ar-Ge binası, eğimli bir arazide arazide kurulu. Araziden çaldığı kadarını araziye geri veriyor. Doğal ışığı dört yandan alacak şekilde tasarlandı.
Sabah Emlak


Geri Dön