29 / 03 / 2024

Ergün Koç, Karacabey'e yapılacak mega projeleri açıkladı!

Ergün Koç, Karacabey'e yapılacak mega projeleri açıkladı!

Karacabey'in bağımsız Belediye Başkanı Ergün Koç, 2014 yılında ilçeye yapılacak "mega projeler" adını verdiği yatırımları açıkladı. Ergün Koç, bunların Karacabey'in olmazsa olmaz projeleri olduğunu belirtti.




Tramvaydan kentsel dönüşüme, şehir içi trafiğinden yeşil alanların çoğaltılması ve yeni otogar gibi önemli 8 projenin uzun vadede yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde belirlendiğini açıklayan Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, bunların Karacabey'in olmazsa olmaz projeleri olduğunu söyledi. "Modern ve yaşanabilir bir Karacabey yaratabilmek için bu projeleri hayata geçirmek hepimizin hedefi olmalıdır. Belediyenin bütçesi bu projelerin üstesinden gelmeye yeterlidir" diyen Başkan Koç, "Karacabey halkına bayram müjdesi" açıklamasıyla duyurduğu projeleri söyle sıralıyor. 


1) İlçe Stadı önünden ilçe merkezine kadar gelecek 3.5 kilometrelik tramvay hattının yapılması. 

2) Belediye kademe inşaatının yıkılıp kentsel dönüşüm kapsamında buraya AVM ve otel amaçlı sosyal alanlar yapılması. 

3) Mustafa Erdoğan Parkı'nın yanından Yeniköy yoluna yapılacak bağlantıyla şehir trafiğine katkı sağlaması amaçlanıyor. 

4) Toptancı hali ile taşıyıcılar kooperatifinin garajı uygun bir yere taşınarak karşı tarafına yapımı süren hastane için gerekli otel, eczane gibi yeşil alanlar oluşturulacak. 

5) Mevcut devlet hastanesinin yeni binaya taşınmasıyla buraya otogar düzenlenmesi. 

6) Belediyemiz hizmet binası ile belediye işhanı yıkılarak yerine şehirleşmeye ve kullanıma daha uygun modern bir bina yapılması. 

7) Çok amaçlı kültür merkezi yapılması. 

8) Hükümet binası arkasında otopark yıkılarak yerine alışveriş merkezi ve otopark olmak üzere yapılacak yeni çalışmanın hızlandırılması. 



Bursa Hakimiyet 


Geri Dön