25 / 04 / 2024

Ergün Polat: Ataşehir'de metrekare fiyatı 15 bin TL olur!

Ergün Polat: Ataşehir'de metrekare fiyatı 15 bin TL olur!

İstanbul'da 5 binden fazla konut ve ofis projesine imza atan Ergün Polat, kentin finans merkezi olması halinde, fiyatların üçe katlanacağını söyledi



İstanbul'da 5 binden fazla konut ve ofis projesine imza atan Ergün Polat, İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi olması halinde, fiyatların üçe katlanacağını söyledi. "Ataşehir'de metrekare fiyatı 15 bin liralara gelir" diyen Polat, şehrin parlayan yıldızı nedeniyle riskten kaçan Avrupalı yatırımcıları da kendisine çektiğini belirtti.

Bugüne kadar İstanbul'da 5 binden fazla konut ve ofis projesine imza atan Ergün Polat, İstanbul'un planlandığı gibi uluslararası bir finans merkezi olması halinde gayrimenkul fiyatlarının üçe katlanacağını söyledi. Polat, "Şu anda Ataşehir'de 5-6 bin lira olan fiyatların 15-16 bin liraya gitmesi işten bile değil. Çünkü Avrupa'daki pek çok finans merkezine göre fiyatlar çok ucuz, metrekareler ise büyük. Herhangi bir Avrupa şehrinin merkezinde en küçük ofisler, konutlar 400-500 bin euro" dedi.

İtalyanlarla anlaşıyoruz

Türkiye'nin özellikle de İstanbul'un sadece yerli yatırımcılar için değil artık yabancı yatırımcılar için de altın değerinde olduğunu savunan Ergün Polat, küresel krizde riskten kaçan ve kendisine güvenilir yatırım bölgeleri arayan yabancıların İstanbul'u farketmesinin an meselesi olduğunu öne sürdü. Avrupalıların artık paradan para kazanma  döneminin bittiğini anladığını, bu nedenle paradan iş yaptırıp para kazanmaya çalıştıklarını belirten Polat "Bunu kendi projelerimizden biliyorum. Bir süredir Avrupalı bazı proje geliştiricisi şirketlerle flört halindeyiz. İngiliz ve İtalyanlar ağırlıkta. Onlar bize merkezi yerlerden büyük proje geliştirecek arsayı bul konuşalım  diyorlar. En az 400-500 daireli projelerle ilgileniyorlar. Ses getirecek yerleri araştırıyoruz, hatta bu yıl araştırmayla geçti. Finansmanı onlar sağlayacak, inşaatı biz yapacağız. Hatta bir İtalyan firması ile nihai anlaşmayı yapmak üzereyiz. Türkiye onlar için proje geliştirip satmak üzere bakir bir yer. Üstelik de avantajlı" dedi.

Ümraniye'ye dikkat

Ümraniye Yenişehir tarafında yaptığı ve metrekare fiyatı bin 700 ile 2 bin lira arasında değişen Atapol Rezidence'ın şu ana kadar yüzde 70'inin satıldığını belirten Polat, bu bölgenin Finans Merkezi Ataşehir'deki hareketlilikten etkilendiğini açıkladı. Polat, "Üstelik burası daha avantajlı. Çünkü ulaşımda her yere daha yakın. Otoban giriş çıkışı var. 3  kilometrelik bir çapta büyük alışveriş merkezleri, hastane hepsi mevcut. Metronun burdan geçecek olması da avantaj. Buna rağmen burda fiyatlar Ataşehir'e göre daha ucuz. Orda 400 lira denen daireleri burda 200 liraya bulabilirsiniz. Zaten orda konut, ofis bulamayanlar buraya geliyor. Arada sadece 3 kilometre mesafe var, dolayısıyla burdaki fiyat farkı zamanla zaten kapanacaktır" dedi.

Küçükyalı'da aldığı arsaya hastane, okul veya otel yaparak tek bir alıcıya satacaklarını belirten Polat, Sarıyer'deki arsaya ise bahçe ve çatı dubleksli konutlar yapacağını açıkladı. KKTC'de iki arkadaşıyla birlikte aldığı 100 dönüm arazi üzerine 2 bin konut yapmayı planladıklarını da anlatan Polat, ancak ülkede şu anda inşaata başlamaya müsait şartlar olmadığı için projeyi şimdilik askıya aldıklarını belirtti.

Bazılarının canı yanabilir

Ergün Polat son  dönemde bazı konut ilanlarında satılmasına imkan olmayan fiyatlardan projelerin çıktığını da dile getirerek bu konudaki endişesini şu sözlerle dile getirdi:

"Metrekaresi bin liranın altında, çok katlı projeler var. Bu fiyatlardan mal edilmesi imkansız. Arsa bedeli sıfır olsa bile. Aynı betonu, aynı demiri kullanıyoruz, maliyetler belli. Umarım birilerinin canı yanmaz. Bir de konut alırken sadece metrekare fiyatına bakmamak gerekir, o fiyat karşılığında dairenin yanında neleri satın aldığınıza da bakmalısınız. Çünkü kalitenin yanısıra, yangın merdiveni, basınç odası gibi daireye dahil olmayan ama zorunlu bazı unsurlar da bizim projelerimizde mevcut. Ayrıca çok katlı binalarda temelin altında 3 kat yapmalısınız ama ben 2 kat bodrum yapanları da biliyorum"  Müşterilerin daire alırken mutlaka statik projesine, ayrıntılara bakmasını isteyen Polat "Bazı şirketler buna alınabilir ama ben alınmıyorum hatta öneriyorum. Çünkü bu bizim kıymetimizin daha iyi bilinmesini sağlar" dedi.

Yeni evlilere her kolaylığı yaparım

Kendisinin en büyük farkının yeni evli çiftlere her türlü ödeme kolaylığını sağlamak olduğunu dile getiren Ergün Polat, bu nedenle projelerinden ev satın alan yeni evli çift sayısının hayli fazla olduğunu dile getirdi. Polat "150 liralık bir ev için 50 lira peşinat veriyorlar örneğin. Sonra düğünde takılan takıları getiriyorlar. Kalanı için açık hesap çalışır gibi, kredilendirme yapıyoruz, zaman içinde çalışıp ödüyorlar. Adeta onların ikinci bir babası oluyorum" dedi. Türk insanının ev borcunu ödemede sadık olduğunu anlatan Polat, "Araba, buzdolabı borcunu ödemiyor gerekirse ama ev borcunu namus borcu görüyor, mutlaka ödüyor" dedi.
Selma ŞENOL/Bugün


Geri Dön