29 / 03 / 2024

Ergün Polat, dev projelere imza atacak!

Ergün Polat, dev projelere imza atacak!

Adnan Polat´ın kuzeni olan Ergün Polat, dev projelere imza atacak



Ataşehir´de Atapol markasıyla geliştirdiği 4 konut projesiyle semtin özel sektör eliyle geliştirilen ilk projelerine imza atan Ergün Polat İnşaat, İstanbul´un en yüksek ve lüks projelerinden birini hayata geçirmek için yabancı bir ortakla el sıkışmayı planlıyor. İtalya, Yunanistan ve Arap ülkelerinden ortaklık teklifi geldiğini söyleyen firma başkanı Polat, "Krizin ardından Avrupalı yatırımcıları yakın markaja aldık. Yüzde 50 kazanç garantisi vereceğiz. Birlikte İstanbul´da büyük ölçekli projelere imza atacağız" diye konuştu.

Ataşehir´de Atapol markasıyla geliştirdiği 4 konut projesiyle semtin ilk özel sektör konut projelerini tamamlayarak kentsel dönüşümüne ön ayak olan Ergün Polat İnşaat, krizin ardından yabancı ortaklığa göz kırptı. Kartal, Küçükyalı, Alemdağ ve Sarıyer´de yeni projeler geliştirmeye hazırlanan şirket, İstanbul´un en yüksek ve lüks projelerinden birini hayata geçirmek için danışmanlar aracılığıyla Avrupalı yatırımcıları yakın markaja aldı. İtalya, Yunanistan ve Arap ülkelerinden ortaklık teklifi aldıklarını söyleyen firma başkanı Ergün Polat, "Yabancılar Türkiye´de ağırlıklı olarak proje bazlı ortaklıklar düşünüyor. Ama bizim amacımız şirket ortaklığına giderek İstanbul´un en büyük ve lüks projelerinden birini hayata geçirmek. Hedefimiz ise krizden kaçan Avrupalı yatırımcılar. Danışmanlar aracılığıyla yakın markaja aldık. Yüzde 50 kazanç garantisi vereceğiz" dedi. Ergün Polat İnşaat olarak Atapol markasıyla Kartal, Alemdağ, Küçükyalı ve Sarıyer´de yeni konut ve ofis projeleri geliştirmeyi hedeflediklerini de kaydeden Polat, "Alemdağ´da 15 milyon dolar yatırımla 20 dönüm arazide ormana komşu çok lüks bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Villa ve 3-4 katlı evlerden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 20 villa, 60 daire olabilir. Küçükyalı´da ise okul, otel ya da hastanelerle görüşüp içlerinden birine satmak üzere proje geliştireceğiz. Bu yıl sonuna doğru devreye girecek. Sarıyer´de ise bahçe ve çatı dublekslerinden oluşan lüks bir konut projesi düşünüyoruz" diye konuştu. Kartal´da ofis inşa edecek Kartal´da Adliye´nin yakınında bir ofis projesi inşa etmeyi planladıklarını söyleyen Polat, şöyle devam etti: "2 bin 500 metrekare arsa üzerinde 3 bin 500 metrekare satılabilir alanı olan projede 50-70 metrekare ofisler yer alacak, katlar istenirse birleştirilebilecek. Ayrıca yine Kartal´da 17-18 bin metrekarelik bir alanda çevreci bina konseptli, ortak alanlarında enerjisini toprak ve güneş panelleriyle kendi üreten bir konut projesi geliştirmek için arsalarla görüşüyoruz, proje geliştirme aşamasındayız." Ataşehir´de satışını ve inşaatını tamamladıkları 4 proje arasından Atapol Vadi´de sınırlı sayıda dairenin satışının sürdüğünü belirten Polat, "110 konutluk projede 90 metrekare daireler 205 bin, 135 metrekare daireler 270 bin liraya satılıyor. 133 konutluk Atapol Konutları, 215 konutluk Atapol Residence, 26 villalık Atapol Polat Konakları´nı ise tamamladık" dedi.

Fenerbahçe´ye başkan olup kuzeni Adnan Polat ile ezeli rekabet başlatacak

Otelcilik ve tekstil deneyimlerinin ardından kendi inşaat şirketini 1998 yılında kurduğunu kaydeden Ergün Polat, sıkı taraftarı olduğu Fenerbahçe Spor Kulübü´ne başkanlığa da aday... Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat´ın kuzeni olan Ergün Polat, "Aslında Polat Ailesi´nin yüzde 70´i Fenerlidir. FB Spor Kulübü´nde kongre üyesiyim, toplantılarına katılıyorum. Şimdi de önce yönetime girip ardından başkanlık için aday olacağım" diyor.

Genç evlilere özel esnek ödeme planları yapıyoruz

Atapol Residence projelerinin altında Eylül´de açılışı yapılacak 900 metrekarelik bir fitness center ve spor merkezi kurduklarını söyleyen Ergün Polat, "GYMPOL adındaki merkez, hem projeye hem tüm Ataşehir´e hitap ediyor. Merkezde diyetisyenler, fizyoterapistler ve yüzme hocaları da görev alıyor. Sauna, buhar banyosu ve masaj bölümlerinin kadın ve erkeklere özel olarak ayrılması ile de özellikle aileler düşünüldü" dedi. Atapol markası oluşturulurken ise Atatürk ve Polat isimlerinden esinlendiklerini vurgulayan Polat, daha çok genç kesime hitap ettiklerini, özellikle genç evlilerden talep aldıklarını ve onlara ödeme kabiliyetlerine göre kişiye özel esnek ödeme planları oluşturduklarını sözlerine ekledi.
Vatan-Nihal Yuvacan 


Geri Dön