25 / 04 / 2024

Ergün Turan: Gaziantep kentsel dönüşümde başarılı!

Ergün Turan: Gaziantep kentsel dönüşümde başarılı!

TOKİ Başkanı Turan: "Biz aslında TOKİ'nin geçmişten gelen birikimini belediye başkanlarımızla sahaya yansıtıyoruz. Gaziantep'te çok önemli mesafeler alındı ama daha yapılması gereken çok iş var"



TOKİ Başkanı Ergün Turan, "En aktif olduğumuz kentlerin başında gelen Gaziantep kentsel  dönüşümde çok başarılı" dedi. 


Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de hızlı büyüyen kentler arasında Gaziantep'in ilk sıralarda yer aldığını söyledi.


Bu yüzden konut ihtiyacının da çok hızlı arttığını dile getiren Turan, kendilerinin de belediyelerle iş birliği içerisinde bu ihtiyacı gidermeye çalıştıklarını vurguladı.


TOKİ'nin en aktif olduğu illerden birinin Gaziantep olduğunu ifade eden  Turan, şöyle konuştu:


"En aktif olduğumuz kentlerin başında gelen Gaziantep kentsel  dönüşümde çok başarılı. Ayrıca Gaziantep, halkın konut beklentisi açısından da en yoğun olduğu kent. Bu açıdan takdir edilmesi gerek. Kentte geçmişten gelen çok sayıda sorun var ama son yıllarda büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle güzel birliktelik yakalandı. Bu yüzden de kentsel dönüşüm hızlı ve başarılı şekilde ilerliyor. Biz aslında TOKİ'nin geçmişten gelen birikimini belediye başkanlarımızla sahaya yansıtıyoruz. Gaziantep'te çok önemli mesafeler alındı ama daha yapılması gereken çok iş var."


Gaziantep'te iki gün süren ziyaretleri kapsamında kentteki şantiyeleri gezdiklerini anlatan Turan, ayrıca gelen konut taleplerini de karşılayabilmek için yeni alanlar tespit etmeye çalıştıklarını dile getirdi.


Tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de halkı ev sahibi yapmaya devam edeceklerini dile getiren Turan, 400 lira civarındaki düşük ödemelerle insanların ev ihtiyacının giderildiğini hatırlattı.


Yaz aylarına girmeden önce Seyrantepe Mahallesi'ndeki inşaatların bir bölümünde anahtar teslimi yapmaya başlayacaklarına işaret eden Turan, söz konusu mahallede çocukların sosyal donatılar içerisinde rahatlıkla oyunlar oynar hale geleceğini kaydetti.


-"Kentsel dönüşümde aktif rol alacağız"


Gaziantep'te yakalanan güzel birlikteliği Türkiye'nin dört bir yanına aktif şekilde yaymak istediklerini vurgulayan Turan, şunları kaydetti:


"TOKİ, kentsel dönüşümde aktif rol alacak. Bunun için görüşmelerimiz sürüyor. Kentlerimizi çağın gereklerine uygun şekilde yeniden kurguluyoruz. Bunu yaparken kentlerin kimliklerini de korumaya devam edeceğiz. Her şehri kendi kimliğiyle modern hale getireceğiz. Çünkü insanımız en güzel şartlarda yaşamayı hak ediyor."


AA


Geri Dön