27 / 04 / 2024

Ergün Turan: Şahinbey Belediyesi TOKİ gibi çalışıyor!

Ergün Turan: Şahinbey Belediyesi TOKİ gibi çalışıyor!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını ve sosyal konutları inceleyerek, Yeşilvadi Parkı’nı gezdi. Ergün, Şahinbey Belediyesi’nin TOKİ gibi çalışan bir belediye olduğunu söyledi.




Bir dizi temasta bulunmak için Gaziantep’e gelen  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte ilçe genelinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Yazıcık Konutlarını ve Mavikent Konutlarını gezen Ergün konutlar hakkında Başkan Tahmazoğlu’ndan bilgi aldı. Şahinbey Sanayi Sitesini ve Yeşilvadi Parkı’ını da ziyaret eden Ergün yapılan çalışmalardan etkilendiğini söyledi.

Toki Başkanı Ergün: “Yeni Yapacağımız Konutlar İçin Şahinbey Belediyesi İle Yeni Bir Konsept Üzerinde Çalışıyoruz”

Gezi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TOKİ Başkanı Ergün, TOKİ olarak Şahinbey Belediyesi ile fikir alışverişinde bulunduklarının altını çizerek şöyle konuştu:

“Toplu Konut İdaresi, Türkiye’de belki de toplu konut konusunda yegane uzman kuruluş. Bu benim TOKİ Başkanı olarak Gaziantep’e beşinci defa gelişim. Gaziantep’te özellikle Şahinbey Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi’nin çalışmaları var. Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı Yeşilvadi Parkı gerçekten Türkiye’ye örnek olacak bir park. Bir ilçe belediye başkanlığının gücünün çok üstünde yapılmış bir proje. Gaziantep’te gerçekten belediyeler arası müthiş bir sinerji, müthiş bir uyum var. Bizde bu parkımızı gezdik ve Mehmet başkanımıza milletimiz adına teşekkür ettik. Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi,  toplu konut ve kentsel dönüşüm alanında da neredeyse TOKİ gibi çalışan bir belediye. Bizde idare olarak büyük operasyonlar yürütüyoruz. Bu bilgi alışverişini de beraber paylaşıyoruz. İnşallah 1 Kasım seçimlerinden sonra da şimdi konuştuk Mehmet başkanımla, Türkiye’de yeni Bir konsept üzerinde çalışıyoruz. Biraz daha yataya giden mimari yapı ki Mehmet başkanımız bunu yeni projelerinde öyle uyguluyor. Esnafıyla, sokağıyla, caddesiyle oluşturmak gibi. Bu tecrübelerimizi birleştiriyoruz, hem biz Türkiye genelinde edindiğimiz tecrübeyi, hem burada ciddi bir birikim var. İnanıyorum ki Türkiye’de ki diğer belediye başkanlarının da burada yapılan çalışmaları gelip gezmesi gerekir. Çünkü bir ilçe belediye CEO ölçeğinde yapılan işlerin çok daha üstünde işler yapmış. İnşallah Türkiye’ye örneklik teşkil eder. Ben bu milletin bir bireyi olarak Mehmet başkanı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

 


Şahinbey Belediyesi



Geri Dön