19 / 04 / 2024

Ergün Turan, şehirleri geleceğe taşımak istiyor!

Ergün Turan, şehirleri geleceğe taşımak istiyor!

TOKİ Başkanı Turan, 'Tek amacımız şehirlerimizi geleceğe taşımak, geleceğin Türkiye'sinde modem şehirler kurmak' dedi. Turan, şehirleri geleceğe taşımak, geleceğin Türkiye'sinde modern şehirler kurmak istediklerini belirtti.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, şehirleri geleceğe taşımak, geleceğin Türkiye'sinde modern şehirler kurmak istediklerini belirtti. 


Turan, Uşak Belediyesi'ni ziyarette yaptığı açıklamada, eski Tabakhane bölgesinde devam eden kentsel dönüşüm projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


Projenin önemine değinen  TOKİ  Başkanı Turan, yaklaşık 430 bin metrekarelik alanda iki etap halinde gerçekleştirilecek projenin yerinde kentsel dönüşümün en iyi örneklerinden biri olduğunu kaydetti. TOKİ'nin Türkiye genelinde 800 şantiye de faaliyet gösterdiğini aktaran Turan, "Uşakta ki çalışma bizim için çok önemli. Diğer Anadolu kentlerine örnek teşkil edecek proje 2016 yılında tamamlanacak, kent için milat olacak. Çalışmaları yerinde görmek, belediye başkanımızla görüşmek için geldik" dedi. 

Uşak'taki kentsel dönüşüm projesinin vatandaşların yüzde sekseni ile anlaşma sağlanarak hayata geçirildiğini dile getiren Turan," Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda projeler üretiyoruz ve hayata geçiriyoruz. TOKİ kamu kuruluşudur. Tek amacımız şehirlerimizi geleceğe taşımak, geleceğin Türkiye'sinde modern şehirler kurmak. Uşak'taki projenin tamamı idaremiz tarafından sübvanse ediliyor" diye konuştu. 


Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise bin 51 konut, 126 dükkan ve içerisinde 750 kişilik cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı bulunacak kentsel dönüşüm projesinin maliyetinin yaklaşık 450 milyon lira olduğunu belirterek projenin kent için önemine değindi. 

TOKİ Başkanı Turan daha sonra Belediye Başkanı Cahan ile birlikte kentsel dönüşüm projesinin uygulandığı bölgeye giderek firma yetkililerinden bilgi aldı. 


Son An


Geri Dön