23 / 04 / 2024

Ergün Turan Sivas'taki ekolojik stadı inceledi!

Ergün Turan Sivas'taki ekolojik stadı inceledi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Sivas'ta yapımı devam eden "Türkiye'nin ilk ekolojik stadı"nı inceledi. Turan 25 bin seyirci kapasiteli stadın inşaatını gezerek yetkililerden bügi aldı.



Turan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile  TOKİ  iş birliğinde, yağmur ve kar sularını depolayacak, enerjisinin bir bölümünü üretecek şekilde dizayn edilen 25 bin seyirci kapasiteli stadın inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı. 


İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Turan, devlet ve TOKİ iş birliğinde yapılan en önemli işlerden birinin bu stadyum olduğunu belirtti. 

TOKİ olarak Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmek üzere 16 üde stat yaptıklarını hatırlatan Turan, "Bu 16 üde yapılan stadyumların toplam koltuk kapasitesi yaklaşık 420 bin. Bu statlardan en büyüklerinden biri de içerisinde bulunduğumuz Sivas Stadyumu. 


Çok modern ve ileri teknolojiyle yapümış, çevreci, UEFA standartlarında bir stat. Türkiye'nin geleceğine ve Sivas'a en az 40-50 yü hizmet edecek bir stadyum" diye konuştu.


Ankara Son Söz


Geri Dön