25 / 04 / 2024

Ergün Turan: Üst gelir grubuyla ilgilenmiyoruz!

Ergün Turan: Üst gelir grubuyla ilgilenmiyoruz!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, konut konusunda Türkiye'nin her ilinden yoğun talep aldıklarını söyledi. Turan, Bu yıl 50 bin kişiyi ev sahibi yapacaklarının müjdesini verdi..



TOKİ Başkanı Ergün Turan, konut konusunda Türkiye'nin her ilinden yoğun talep aldıklarını söyledi. 

Bu yıl 50 bin kişiyi ev sahibi yapacak  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, yılın ilk iki ayında 11 bin konutun ihalesini gerçekleştirdiklerini ve sene sonuna kadar bu Sayının 50 bini aşmasını hedeflediklerini söyledi. Turan, Gaziantep'teki kentsel dönüşüm alanlarında yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, orta ve alt gelir grubundaki vatandaşları bütçeyi zorlamayacak rakamlarla ev sahibi yapmaya çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda Türkiye'nin dört bir yanında yoğun çalışmalar yürüttüklerini anlatan Turan, her geçen gün önemli adımlar atarak daha fazla kişiye ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı. 


ÜST GELİR GRUBUYLA İLGİLENMİYORUZ 

Turan, zaman zaman üst gelir grubundan da konut talebiyle karşılaştıklarını söyledi. TOKİ'nin en önemli görevi ve misyonunun konut edinmede sorun yaşayan, orta ve alt gelir grubundaki vatandaşları konut sahibi yapmak olduğuna işaret eden Turan, "Üst gelir grubunun konutlarıyla ilgilenmiyoruz. Çünkü biz insanları 400-500 lira taksitlerle konut sahibi yapmanın derdine düşmüş durumdayız. Bu yöndeki çalışmalarımız da sürecek" diye konuştu. 


Yeni Akit


Geri Dön