25 / 04 / 2024

Erhan Boysanoğlu: İnşaat sektörü 1,5 aydır durgunluk yaşıyor!

Erhan Boysanoğlu: İnşaat sektörü 1,5 aydır durgunluk yaşıyor!

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, inşaat sektöründe son 1,5 aydır ciddi durgunluk yaşandığını dile getirdi. Erhan Boysanoğlu, inşaat sektöründe yaşanan sıkıntılara ilişkin güncel açıklamalar yaptı.



Döviz kurundaki artış ve seçim atmosferi nedeniyle konut satışlarında son 1,5 ayda ciddi durgunluk görüldüğünü belirten Boysanoğlu, "Genel etken seçime odaklanma ve döviz kuru. Bunun yanında konut kredisi faizlerinin 0,85'lerden 0,95'lere çıkması da etkili oldu. Ön satışları iptal ediliyor" dedi. 



Yabancı alım yapıyor Döviz kurundaki artışın yerli alıcıyı başka yatırım ve ihtiyaç karşılama kanallarına yönlendirdiğini vurgulayan Boysanoğlu, bu ortamda parası değerlenen yabancıların alım yapmaya başladığım ifade etti. 



İstatistikler sorunlu Aynca, Türkiye'de konut satış istatistikleri konusunda sorun bulunduğunu kaydeden Boysanoğlu, önden verilen toplu alım sözleri ve ön satışların, gerçekleşen satış gibi yansıtıldığını bildirdi. Boysanoğlu'na göre bu nedenle satışlardaki gerileme görülmüyor. 


Fiyatlar artacak 

¦ Seçim sonrası ortamın önemli olduğuna işaret eden Erhan Boysanoğlu, maliyet artışlarına da atıf yaparak şu noktalar dikkat çekti: "Her halükarda piyasa biraz hareketlenecek çünkü fiyatlar yükselecek. İhtiyacı olup bir şekilde ödeyebilecek durumu olan insanlar da almak durumunda kalacaklar. Çünkü konuttaki değer artışı diğer yatırım araçları ile karşılanamayacak." 




Bugün


Geri Dön