19 / 04 / 2024

Erhan Boysanoğlu: Projelerde yabancı taleplerine sıcak bakmıyoruz!

Erhan Boysanoğlu: Projelerde yabancı taleplerine sıcak bakmıyoruz!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, yabancı yatırımcılardan özellikle de Körfez Bölgesi'nden yoğun talep aldıklarını söyleyerek bu taleplere pek sıcak bakmadıklarını belirtti.



Büyükçekmece'de toplam 500 villadan oluşan Yeşilyaka projesinin ilk etabını satışa çıkaran Mesa- Nurol, 1 milyon metrekare alanda doğa içinde bir yaşam sunuyor. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, "Daha önce de bahçeli evler yaptık. Ama çok katlı konut yapmaya başlayınca masal bitti demişlerdi. Bu projeyle masal yeniden başlayacak" diyor. 


Gayrimenkul sektörünün önde gelen iki firması olan Mesa ve Nurol, Büyükçekmece Sırtköy'de 1 milyon metrekare alanda toplam 500 villadan oluşması planlanan Yeşilyaka projesi için yeniden bir araya geldi. Yeşilyaka projesinde her villa yaklaşık bin metrekarelik arsaya sahip olacak. Projenin 56 villadan oluşan Yeşilyaka Koni adlı ilk etabı satışa çıktı. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ile projeyi konuştuk: 


Projenin arazisi ne zaman alındı ve ne kadar sürede projeyi geliştirdiniz? 

Büyükçekmece Gölü manzaralı 1 milyon metrekare alana yayılan arazimizi yaklaşık 20 yıl önce almıştık. Burada zaman zaman proje geliştirmek için harekete geçmeyi düşündük ancak son iki yılda projemizi netleştirdik. 


Neden Yeşilyaka adı verildi? Projenizin özelliklerinde bahseder misiniz? 

Burası Mesa ve Nurol'un gözbebeği bir yer. İnşaat haklarımızın yansını kullanarak yeşillikler içinde doğal bir yaşam planladığımız için projemize Yeşilyaka adım verdik. Zamansız, uzun yıllar boyunca eskimeyecek bir proje üretmek için çalışmalar yaptık. Her evin konumu tek tek ele alındı, gölge analizleri yapıldı. İki katlı evlerin önünde tek katlı evleri konumlandırdık. 30 metrekarelik mutfaklar, 60 metrekarelik salonlar planladık ve her evin bir sofası var. Burada herkesin içinde yer almayı isteyeceği bir kabuk yaratılmasını hedefledik. Toplam 1 milyon metrekare alanımızda üç etap şeklinde yaklaşık 500 villa planlıyoruz. Yeşilyaka'nın ilk bölümündeki 56 villa, Ekim 2017'de teslim edilecek. Projemiz dünyaca ünlü lüks markaları içeren Türkiye'nin ilk designer outleti Luxury Designer Outlet'e yürüme mesafesinde. 


Bir süredir villa projesi geliştirmiyordunuz değil mi? 

Mesa Nurol olarak 40 yıldan bu yana projeler üretiyoruz. Daha önce de bahçeli evler yaptık. Çok katlı konut yapmaya başlayınca masal bitti demişlerdi ama bu projeyle masal yeniden başlayacak. Projemizdeki her bahçeli ev ortalama bin metrekare bahçeye sahip. İnsanlara özlemini duydukları konfor ve eve dönüş keyfini doyasıya yaşayabilecekleri bir yaşam sunmayı hedefledik. Korusu, 180 bin metrekarelik peyzaj alanı, gölet manzarası ve çeşitli sosyal imkanlarıyla Yeşilyaka gerçekten özel bir proje. 


Türkiye'de bahçeli evde oturma oranını dünya ile kıyaslayabilir misiniz? 

İnsanların bahçeli evlerde oturma oranı ABD'de yüzde 88, İngiltere'de yüzde 78. Almanya'da yüzde 75, Türkiye'de ise sadece yüzde 19 seviyesinde. Keşke bu tip yapılara ulaşımı kolaylaştırıp bahçeli evde oturma oranını yükseltebilsek. Biz böyle insanlara keyifli bir yaşam sunan bir proje geliştirmenin gururunu yaşıyoruz. 


Projenizin ilk etabının fiyatı ve metrekare büyüklükleri nedir? 

Projemizin ilk etabı Söğüt ve Sedir olmak üzere iki farklı tip villadan oluşuyor. Müstakil bahçeler içindeki 56 villanın büyüklükleri 369 ile 379 metrekare arasında değişiyor. Söğüt 2 milyon 510 bin TL ile 2 milyon 936 bin TL, Sedir ise 2 milyon 553 bin TL ile 2 milyon 814 bin TL arasında, konumlarına göre değişen fiyatlarla sayılıyor. 


"Yabancı taleplerine sıcak bakmıyoruz" 

Erhan Boysanoğlu, yabancı yatırımcılardan özellikle de Körfez Bölgesi'nden yoğun talep aldıklarını söylüyor. Ancak bu taleplere pek sıcak bakmadıklarını belirtiyor. Boysanoğlu, "Yabancı yatırımcılardan toplu alımlar için talepler alıyoruz ama bunlara sıcak bakmıyoruz. Keşke bu tür projelerde kendi halkımız otursa" diyor. 


www.mesa.com.tr/


Ekonomist


Geri Dön