20 / 04 / 2024

Erhan Boysanoğlu: Tema World'de ücretler günlük 40-50 TL civarında olacak!

Erhan Boysanoğlu: Tema World'de ücretler günlük 40-50 TL civarında olacak!

Halkalı Atakent'te hayata geçirilen Tema İstanbul'da yer alan Tema World eğlence merkezine giriş ücreti 50 TL olacak...



Tema İstanbul projesi içinde yer alacak Tema World, ABD'deki City Walk örnek alınarak tasarlandı. Bu bölümde restoranlar ve eğlence merkezleri bulunacak. Satış ofisi restaurant olacak 5 milyon TL bütçeyle Tema İstanbul'un içerisinde inşa edilen ve şu anda satış ofisi olarak kullanılan zeplin şeklindeki yapı, proje bitiminde restoran olarak kullanılacak. 'Metro yerine elektrikli otobüs kullanacağız' 150 bin m2'lik park yapılacak 3. havalimanının inşa edilmesinden dolayı Tema istanbul içerisinde yer alacak olan fuar merkezi iptal edildi. Fuar alanı olarak planlanan 525 bin metrekarelik alana ne yapılacağı üzerinde çalıştıklarını belirten Erhan Boysanoğlu, "Proje planının onaylanmas sırasında bakanlık arazinin 150 bin metrekaresini özel yeşil alana bırakılmasını istedi. Buraya halka açık park yapacağız" dedi. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Tema Park ile Atakent'i uykusundan uyandıracaklarını söyledi. Projede shuttle-ring seferi yapılması planlanan metro yerine kadar elektrikli, çevre dostu midi-bus şeklinde bir araç kullanacaklarını belirten Erhan Boysanoğlu, "Planlanan Tema Park metro durağının zamanlamasını bilmiyoruz. Proje önündeki kavşak projesi de onaylandı. 2.5 kilometrelik yolu gerekirse biz yapacağız" diye konuştu. 


2.200 KONUTUN 1.150'Sİ SATILDI


Boysanoğlu, temmuz başında satışa çıkarılan 2 bin 200 konutun, bin 150'sinin satıldığını söyledi. İçerisinde 3 bin 614 konutun yer aldığı projede 1 + 1 dairelerin fiyatları 220 bin TL'den, 2+1 dairelerin fiyatları 360 bin TL'den, 3+1 dairelerin fiyatları ise 450 bin TL'den 4+1 dairelerin fiyatları ise 550 bin TL'den başlıyor. 36 ay sonra açılması planlanan Tema World'e aileleri çekmek için giriş ücretini düşük tutacaklarını belirten Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu "Ücretler günlük 40-50 TL civarında olacak" dedi.

Atakent'te inşa edilecek Türkiye'nin en büyük master planlı projesi Tema İstanbul'un ayrıntıları belli olmaya başladı. Mesa, Artaş, Öztaş ve Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından hayata geçirilen projede, konutlar, ticari alanlar, otel ve Türkiye'nin en büyük eğlence parkı bulunacak. Projedeki Tema World'e giriş ücreti 40-50 TL olacak. Tema World 36 ay sonra açılacak. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Tema İstanbul'un içerisindeki oyun parkı için Amerika'daki bütün örnekleri incelediklerini belirtti. Boysanoğlu, "25 roller coaster (Lunapark treni) gibi "ride" (Hızlı tren) getireceğiz. Bu oyuncakların fiyatları 10 milyon Euro'dan başlıyor, 25 milyon Euro'ya kadar çıkıyor" dedi. Amaçlarının eğlence parkına aileleri çekmek olduğunu vurgulayan Boysanoğlu şöyle konuştu: "Tematik parklarda fiyat politikasını iyi oluşturmak lazım. Çocuğunu, torununu getiren ebeveynlerin bu tür oyuncaklara binmediklerini biliyoruz. Giriş ücretlerini düşük tutacağız. Ücretler günlük 40-50 TL civarında olacak. Yıllık aboneliklerde de bu ücretler yüzde 40'a kadar indirimli olacak." 'Her sokakta ayrı bir tema yaratacağız' Tema İstanbul'da her türlü detayı düşündüklerini belirten Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, "Rüzgâr sesini bile simülasyon yaparak kontrol altına aldık" dedi. Atakent bölgesinde yapılaşmaya rağmen akşamları yapılacak etkinlik olmadığını söyleyen Erhan Boysanoğlu, "Burada yeni yaşam merkezi oluşturarak, temalı eğlence sunacağız. Gece uyku bölgesi halinde olan yere yaşam getireceğiz" dedi. Tema Park içerisinde, sokak sokak temalar yaratacaklarını dile getiren Boysanoğlu, "Uzakdoğu sokağında Uzakdoğu restoranları, İtalyan sokağında İtalyan restoranları, eğlenceleri olacak. İstanbul için bir sokak yaratacağız. Bir 'fashion street' yaratacağız. Burada da markaların outlet'leri olacak" dedi.


Yelda AKGÜN/Habertürk


Geri Dön