20 / 04 / 2024

Erikçe Kayak Merkezi pazar günü açılıyor!

Erikçe Kayak Merkezi pazar günü açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yılın nisan ayında ihale edilen ‘Erikçe Kayak Merkezi’ Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından pazar günü saat 12:00’de açılıyor.




AJS Dış Ticaret tarafından yapımı üstlenilen merkezde 10 bin metrekare alan üzerinde 165 ve 200 metre uzunluğunda 2 pistin yanı sıra 35 metrelik eğitim ve tubing (botla kayak) pisti de yer alıyor. AJS Dış Ticaret Genel Müdürü Bülent Özkeçeci, Erikçe Kayak Merkezi’nde kullanılan Belçika-Fransa ortaklı Astro Turf markalı suni çimin Türkiye ve Ortadoğu distribütörü olduklarını belirterek, “Erikçe Kayak Merkezi, bu spora gönül veren ancak gerek maliyet, gerekse ulaşım yönünden sıkıntı çeken kitlelere alternatif olacaktır” dedi. Merkezde yılın 12 ayı kayak yapılabileceğini aktaran Özkeçeci, ‘Dağları ayağınıza getiriyoruz’ sloganını kullandıklarını belirterek şunları söyledi:


“Merkezimizden hem profesyonel hem amatör kayakçılar faydalanabilecek. Kayakçılar pistin başlangıç noktasına yürüyen bantla gidecek. Tesisimiz tüm hava şartlarında kullanılmaya uygun. Eksi 30 ve artı 45 derecede hizmet verebileceğiz. Avrupa’nın en modern tesisleri baz alınarak hazırlandı. Yılda 1 milyon kişinin faydalanacağı şekilde tasarlanan tesisimizdeki pistlerde aynı anda 200 kişi kayak yapabilecek.”


Özkeçeci, merkezin, çevresine yapılacak cafe-restaurantlarla sosyal hayata da renk getireceğini, ayrıca çevre iller için de cazibe merkezi olacağını kaydetti. Suni çimde kayağın başta Hollanda olmak üzere Kanada, Belçika, Brezilya ve Japonya’da çok popüler olduğunu ifade eden Bülent Özkeçeci, “Sadece Hollanda da 50 işletmede kullanılan ürünümüzün minimum 25 yıllık ömrü var. Ayrıca Astro Turf, kayak takımlarına kesinlikle zarar vermez. Astro Turf, 365 gün kayak yapmanızı sağlar. Yatırım maliyeti sadece bir defadır. Daha sonra herhangi bir maliyet gerektirmez. Ürünümüz asla deforme olmaz ve uzun ömürlüdür. Kayak yapanın düşmesi halinde zarar vermez” dedi.



Dünya


Geri Dön